koncentrator kultury wyciskamy 100% kultury z kultury - wyciskaj z nami!

Na naszych stronach internetowych stosujemy pliki cookies.

Korzystając z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień przeglądarki
wyrażasz zgodę na stosowanie plików cookies zgodnie z  Polityką Prywatności.

» ROZUMIEM I AKCEPTUJĘ
CO JEST GRANE - kwiecień 2024 -nr 359TpL repertuarBANKSYMuzyczne Opowieści Europy
zmodyfikowano  9 lat temu  »  

Pokaz przygotowania wegańskiego sushi

CO było GRANE - ARCHIWALNE TERMINY » » 18 620 wyświetleń od 8 października 2015
  • 17 października 2015, sobota
    » 17:00

Kolejną odsłoną miesiąca kultury japońskiej będzie pokaz przygotowania wegańskiego sushi przez Yuji Higashino z The Root, który jest szefem kuchni japońskiej od 10 lat i był przyuczany do zawodu w Japonii.Podczas pokazu podany zostanie przepis na przygotowanie ryżu do Sushi, zostanie wyjaśnione jakie produkty najlepiej nadają się do Sushi, a przybyli goście nauczą się jak rolować 3 podstawowe rolki Sushi. The Root serwuje tylko wegańskie Sushi więc i takie będą rolki na pokazie. Jest to o tyle interesujące, iż zazwyczaj w Sushi barach jest bardzo mało opcji dla wegan i wegetarian, a The Root pokaże jak można zgrabnie i pomysłowo skomponować pyszne rolki bez ryby.

Miesiąc kultury japońskiej to inicjatywa Wrocławskiego Instytutu Studiów Azjatyckich we współpracy z Klubem Pod Kolumnami. 2 października nastąpiło otwarcie wystawy malarstwa japońskiego Mariusza Gosławskiego połączone z prelekcją na temat kultury Japonii. 9 października gościem Klubu będzie Piotr Porożyński, który zaprezentuje relację z podróży pt „Japonia - kraj na początku czy na końcu świata?". Natomiast 17 października odbędzie się pokaz przygotowania wegańskiego sushi

17 października (sobota), godz. 17:00,

Klub Pod Kolumnami, pl. Św. Macieja 21,

wstęp wolny

zmodyfikowano  9 lat temu  »  
przewiń ekran do początku stronyprzewiń ekran do początku strony

Wybierz kasę biletową:

ZAMKNIJ