koncentrator kultury wyciskamy 100% kultury z kultury - wyciskaj z nami!

Na naszych stronach internetowych stosujemy pliki cookies.

Korzystając z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień przeglądarki
wyrażasz zgodę na stosowanie plików cookies zgodnie z  Polityką Prywatności.

» ROZUMIEM I AKCEPTUJĘ
TINA
zmodyfikowano  5 lat temu  »  

MEKSYK OD KUCHNI - WARSZTATY KULINARNE Z JOANNĄ ANISZCZYK

CO było GRANE - ARCHIWALNE TERMINY » » 16 576 wyświetleń od 23 stycznia 2019

Zapraszamy na kulinarną podróż po smakach Meksyku!

Kuchnia meksykańska jest niezwykle fascynującą mieszanką tradycji. Zachwyca bogactwem aromatycznych przypraw oraz świeżych warzyw i owoców. Odnajdziemy w niej wpływy Nowego i Starego Świata. Łączy w sobie smaki kuchni prekolumbijskiej i hiszpańskiej. Coraz częściej widoczne jest w niej również oddziaływanie kuchni europejskie i azjatyckiej.

Podczas warsztatów przygotujemy cztery potrawy zainspirowane kuchnią meksykańską. Gotowe dania będziemy degustować przy lampce dobrego wina:)

MENU

  1. Mini tostada z salsą Criolla.
  2. Krem z dyni, z czarną fasolą i choriso.
  3. Meksykańskie pierożki Empanadas nadziane warzywami z sosem chimichurri.
  4. Churros o smaku pomarańczy, ze słonym karmelem i prażonymi orzeszkami.

dowiedz się więcej!

Joanna Aniszczyk - dziennikarka kulinarna, podróżniczka, autorka bloga "I love to eat". Na co dzień współpracuje z wieloma wrocławskimi restauracjami. Organizatorka akcji edukacyjnych o tematyce dotyczącej m.in. niemarnowania żywności. Gotowanie to jej pasja, a po polskiej, najbliższą jej sercu jest kuchnia włoska.

zmodyfikowano  5 lat temu  »  
przewiń ekran do początku stronyprzewiń ekran do początku strony

Wybierz kasę biletową:

ZAMKNIJ