koncentrator kultury wyciskamy 100% kultury z kultury - wyciskaj z nami!

Na naszych stronach internetowych stosujemy pliki cookies.

Korzystając z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień przeglądarki
wyrażasz zgodę na stosowanie plików cookies zgodnie z  Polityką Prywatności.

» ROZUMIEM I AKCEPTUJĘ
BANKSYCO JEST GRANE - kwiecień 2024 -nr 359TpL repertuarPOK KWIECIEŃ - MAJ 2024Muzyczne Opowieści Europy
zmodyfikowano  6 lat temu  »  

Wrocław: Browar Sabotaż zaprasza: premiera pszenicznej Cioci Basi

CO było GRANE - ARCHIWALNE TERMINY » » 9 730 wyświetleń od 23 stycznia 2018

Wrocław » ul. Kolejowa 8 » NA MAPIE

  • 26 stycznia 2018, piątek
    » 19:00

Plakat premierowy

Wrocławski spółdzielczy Browar Sabotaż zaprasza na premierę nowego piwa.

Podczas premiery nowego piwa Browaru Sabotaż będzie można:

  • PIĆ piwa Browaru Sabotaż

  • WYGRAĆ piwa Browaru Sabotaż

  • wesprzeć grupy działające na rzecz PRAW KOBIET

  • zagrać w BINGO - zasady są proste: skreślasz numerki, wygrywasz butelki

  • wziąć udział w zabawie wokalnej SZANSA NA KRATĘ: zapisz się (wpisowe jest cegiełką na feminizm, do wpisowego butelka gratis), samodzielnie lub chórkiem zaśpiewaj wybraną z listy piosenkę, wygraj KRATĘ (20 słownie dwadzieścia butelek)

  • TAŃCZYĆ do setów DJ Beniovskiej posłuchaj

Nowe piwo Browaru Sabotaż to piwo pszeniczne typu Hefeweizen. Po birofilsku: aromat bananów i goździków, na solidnej podstawie chlebowo-pszenicznej oraz wysokie wysycenie dwutlenkiem węgla, składają się na cechy typowego weizena. Po amatorsku: jasne, pszeniczne, delikatne, mało gorzkie. Piwa pszeniczne nie są przejrzyste, więc się nie zdziwcie.

Nazwę pszenicy nadaliśmy za zgodą i na cześć nieformalnej grupy Ciocia Basia. Grupa wspiera kobiety w realizowaniu tego, co powinno być ich własnym, wolnym wyborem.

PROGRAM:

19:00 - BINGO - zagraj, wygraj, pij

20:30 - WYSTĘP ARTYSTYCZNY

21:00 - SZANSA NA KRATĘ - pij, pij, zaśpiewaj, wygraj, pij

22:00 - DJ BENIOVSKA

+++

Browar Sabotaż to młody wrocławski browar rzemieślniczy. Jesteśmy grupą przyjaciół, która najpierw warzyła piwo domowo, a teraz warzy na poważnie. To częsty scenariusz, tylko że my warzymy trochę inaczej: SPÓŁDZIELCZO (bo nie chcemy mieć nad sobą szefów), WEGAŃSKO (sic! Mało kto wie, że w wielu piwach wykorzystuje się produkty odzwierzęce) i LOKALNIE (bo po co sprowadzać zagraniczny chmiel, trując matkę ziemię, skoro są dobre polskie chmiele?).

więcej: www.sabotaz.tk

autor:
zmodyfikowano  6 lat temu  »  
przewiń ekran do początku stronyprzewiń ekran do początku strony

Wybierz kasę biletową:

ZAMKNIJ