koncentrator kultury wyciskamy 100% kultury z kultury - wyciskaj z nami!

Na naszych stronach internetowych stosujemy pliki cookies.

Korzystając z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień przeglądarki
wyrażasz zgodę na stosowanie plików cookies zgodnie z  Polityką Prywatności.

» ROZUMIEM I AKCEPTUJĘ
BANKSYCO JEST GRANE - kwiecień 2024 -nr 359Muzyczne Opowieści EuropyTpL repertuar
zmodyfikowano  2 lata temu

WFDP 2022 - Szkolenie dla sędziów piwnych

CO było GRANE - ARCHIWALNE TERMINY » » 7 971 wyświetleń od 21 kwietnia 2022
  • 11 czerwca 2022, sobota
    » 12:00

#

Szkolenie dla sędziów piwnych
prowadzenie - Paweł Leszczyński, certyfikowany sędzia piwny, współorganizator Warszawskiego Festiwalu Piwa. Szkolenie na bazie aromatów FlavorActiV.

To najbardziej zaawansowane szkolenie, podczas którego poznamy 20 substancji, które dość często pojawiają się w piwach nowofalowych. Ich degustacja będzie również pretekstem do tego, aby opowiedzieć o grupach aromatów takich jak estry, fenole, aromaty siarkowe i tym podobne. Skupimy się na wadach, ale nie zabraknie też cech aromatycznych, które są charakterystyczne na konkretnych stylów piwa.

To szkolenie zawierające autorski wybór próbek przeznaczone jest dla sędziów piwnych i miłośników piwa, którzy chcą umieć rozpoznawać poszczególne składowe aromatów, rozpoznawać te, które są wynikiem błędów w produkcji i poznać najlepsze sposoby wyczuwania tych
substancji.

Aromaty: Aldehyd octowy (odfermentacyjny i od utlenienia), DMS, diacetyl, fenolowy, H2S, heksanian etylu, koci, kwas izowalerianowy, kwas kaprylowy, kwas mlekowy, metaliczny, metional, miodowy, nasłoneczniony, papierowy, przyprawowy, ściągający.

Czas trwania: 2 godziny

Termin:
Sobota, 11 czerwca, godz. 12:00

Maksymalna liczba osób: 20
W przypadku zgłoszenia się poniżej 15 osób organizator zastrzega sobie prawo odwołania szkolenia i zwrócenia kosztu biletu uczestnikowi.

zmodyfikowano  2 lata temu
przewiń ekran do początku stronyprzewiń ekran do początku strony

Wybierz kasę biletową:

ZAMKNIJ