koncentrator kultury wyciskamy 100% kultury z kultury - wyciskaj z nami!
NEON VOICEPOK - GRUDZIEŃ 2025/ STYCZEŃ 2026CO JEST GRANE - GRUDZIEŃ 2025 - nr 376Sylwester 25/26 w Piwnicy ŚwidnickiejTpL repertuar grudzień 2025
zmodyfikowano  10 lat temu

Kino Kulinarne - PGNiG Transatlantyk Festival 2016 w Łodzi

Łódź »
CO było GRANE - ARCHIWALNE TERMINY » » 15 660 wyświetleń od 16 czerwca 2016

Łódź » ul. Targowa 1/3 » NA MAPIE

  • 27 czerwca 2016, poniedziałek
    » 18:30

18.15 - wejście, 18.30 - start

MENU:
Szef Kuchni: Martin Gimenez Castro
Il formaggio (skorzonera / biała trufla / parmezan)
Caprese (pomidor / bazylia / mozzarella di bufala / ocet balsamiczny)
Frutti di mare (ostrygi / scampi / ośmiornica / bonito)
Il uovo (jajko / gołąb / białe szparagi)
Cannoli

Jeśli zależy Państwu, by siedzieć przy jednym stole z osobami, które osobno kupiły bilety, bardzo prosimy o przesłanie informacji na maila kasia.p@transatlantyk.org wraz z nazwiskami, na które były zakładane rezerwacje

Jak co roku Transatlantyk szuka smaków - nie tylko tych na talerzu, ale i życiowych, mogących prowadzić do rozkwitnięcia pasji. Takiej, jaką mają w sobie bohaterowie naszych pięciu filmów, w których poprzez pryzmat kulinariów chcemy pokazać coś więcej: ludzkie wzloty, upadki, radości i całą paletę innych, towarzyszących nam w życiu emocji. Program sekcji powstał przy współpracy z kuratorem sekcji Kulinarisches Kino festiwalu filmowego w Berlinie - Thomasem Struckiem - a integralną częścią każdego seansu będzie uroczysta, nawiązująca do tematyki danego filmu kolacja, na którą zaprosimy widzów zaraz po zakończeniu projekcji. Kino Kulinarne to jedna z najważniejszych sekcji filmowych PGNiG Transatlantyk Festival. Podczas cyklu filmowego pod tym właśnie tytułem, widzowie – jak co roku – oprócz seansów filmowych, wezmą udział w wyjątkowych, inspirowanych obrazami filmowymi kolacjach. Bilet na każdy z 5 pokazów jest równocześnie zaproszeniem na kilkudaniową kolację, która będzie miała miejsce w starannie zaaranżowanej specjalnie na tę wyjątkową okazję przestrzeni restauracyjnej w EC1 Łódź.

Autorskie menu Kina Kulinarnego przygotują jedni z najwybitniejszych w Polsce szefowie kuchni - Justyna Słupska Kartaczowska, Martin Gimenez Castro, Rafał Niewiarowski & Robert Skubisz, Maciej Rosiński i kolację otwarcia - Wojciech Modest Amaro. Jak co roku managerem kuchni będzie Patryk Dziamski. Dodatkową wartością wieczoru są dyskusje z twórcami sztuki filmowej i kulinarnej.

To niecodzienne wydarzenie, podobnie jak w latach ubiegłych, przygotowywane jest we współpracy z twórcami Berlinale. Kurator berlińskiego cyklu Thomas Struck od samego początku czuwa także nad merytoryczną koncepcją polskich edycji Kina Kulinarnego.

zmodyfikowano  10 lat temu
przewiń ekran do początku stronyprzewiń ekran do początku strony

Wybierz kasę biletową:

ZAMKNIJ