koncentrator kultury wyciskamy 100% kultury z kultury - wyciskaj z nami!

Na naszych stronach internetowych stosujemy pliki cookies.

Korzystając z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień przeglądarki
wyrażasz zgodę na stosowanie plików cookies zgodnie z  Polityką Prywatności.

» ROZUMIEM I AKCEPTUJĘ
CO JEST GRANE - styczeń 2021 - nr 321
zmodyfikowano  8 lat temu  »  

KWIK w FIrleju

CO było GRANE - ARCHIWALNE TERMINY » » 8 657 wyświetleń od 21 czerwca 2010

Świnia w ziemniakach na ostro

Świnia w ziemniakach na ostro

Składniki:

  • solidny kawał wieprzowiny z masarni "KWIK"
  • kilka ziemniakow z farmy "NO POTATOES"
  • poł kilograma publiczności
  • naczynie żaroodporne Firlej
  • 3 łyżki stołowe klarowanego dowcipu
  • 8 osuszonych ziaren kreatywności
  • sol, pieprz

Do posiekanej na osiem kawałkow świni dodajemy trzy ziemniaki. Dookoła obsypujemy publicznością, całość wsadzając w rękaw do Firleja na 1,5 godziny przy dwustu stopniach. W międzyczasie do smaku dodajemy klarowanego dowcipu ciągle mieszając.

Opcjonalnie dodać ziarna kreatywności - można nie dawać ale wtedy może wyjść zbyt suche. Jak świnia zacznie skwierczeć a ziemniaki się zarumienią wyciągamy całość na talerze. Dopieprzyć i dosolić do smaku. Można polać piwem.

Całość kosztuje 10zł

Składniki można kupić w Blue Barze na pl. Solnym

Najlepiej spożyć przed 27.06.2010 przed godziną 19:00

Podawane w Firleju na miejscu.

Zapraszają najlepsi kucharze w mieście!

bilety:

10 zł do nabycia w Blue Bar na Placu Solnym

autor:
zmodyfikowano  8 lat temu  »  
przewiń ekran do początku stronyprzewiń ekran do początku strony

Wybierz kasę biletową:

ZAMKNIJ