koncentrator kultury wyciskamy 100% kultury z kultury - wyciskaj z nami!

Na naszych stronach internetowych stosujemy pliki cookies.

Korzystając z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień przeglądarki
wyrażasz zgodę na stosowanie plików cookies zgodnie z  Polityką Prywatności.

» ROZUMIEM I AKCEPTUJĘ
CO JEST GRANE - styczeń 2021 - nr 321
zmodyfikowano  8 lat temu  »  

Marc Hype & Jim Dunloop w klubie Plan B | | Wrocław | 11.12.2010 |

CO było GRANE - ARCHIWALNE TERMINY » » 7 458 wyświetleń od 3 grudnia 2010
  • 11 grudnia 2010, sobota
    » 21:00

Two Turntables And A Funky Piano

MARC HYPE & JIM DUNLOOP AS:

Two Turntables And A Funky Piano:)

Każde show, ktore prezentują Panowie Marc Hype & Jim Dunloop to bomba eksplodująca solidną dawką funku, soulu oraz hip hopowych beatow. Obaj są absolutnymi mistrzami w swojej dziedzinie (Marc Hype to czołowy niemiecki Dj, producent i turntablista, ktory zainspirowany tworczością Jay Master Jay'a rozpoczą swoją karierę w 1988 roku. Jest dwukrotnym zwycięzcą zawodow ITF 1998 i 1999. Wspołpracował z wieloma artystami z całego Świata. Byli to m.in. The Juice Crew legend Masta Ace, Souls Of Mischief, DJ Z-Trip, Killa Kela & Mr. Lif. Jim Dunloop to pianista, ktory swoje zdolności szlifuje od 4go roku życia). Ich każdy występ to 100% profesjonalizmu, ktory oddają publiczności poprzez doskonały występ, a jego składowe to turntablism na najwyższym poziomie oraz wirtuozeria instrumentow klawiszowych.

W 2004 roku obaj panowie spotkali się w Berlinie i od tego czasu zaczęli wspołpracę nad wspolnymi projektami. Ich pierwszy vinyl został wydany w Milk Crate label. "The Antique Anthem", Bombay Raw" oraz "Finale 74" to ich największe sukcesy! Dzięki swoim umiejętnościom producenckim zdobyli mocną reputację na całym Świecie. Przy tworzeniu remixow, wspołpracowali z takimi artystami jak: All Good Funk Alliance, Deela, czy Kid Gusto. Ich trasy koncertowe obejmują wszystkie zakątki Świata - Nowy Jork, Japonia, Dubai, Hong kong, Rosja, Israel, Australia...

www.marc-hype.com

www.myspace.com/marchype

www.myspace.com/jimdunloop

www.facebook.com/marchype

www.facebook.com/jimdunloop

www.youtube.com/marchype

www.twitter.com/marchype

www.soundcloud.com/marchype

Dyskografia:

1993 - Cheeba Garden- "Houpa Doupa Crapola" EP /Juiceful Rec.

1996 - Cheeba Garden - "Alea Iacta Est" LP/CD /Juiceful Rec.

1997 - Z-Trip & Hype -"Roast Beef" Mixtape

2000 -"Light it up (Punk!)" feat. Killa Kela -Battle of the Year 2000 Soundtrack / MoB

2002 - "Pull Out Your Cut" on Mr. Lif's Emergency Rations EP / Definitive Jux Recordings

2002 - "You can't effect" on Killa Kela's The Permanent Marker LP /Jazz Fudge Rec.

2003 - "1973 * Recon" LP/DVDfeaturing: Masta Ace, Souls Of Mischief, Beat Junkies, Killa Kela, Mr. Lif, Akrobatik, Zion, Mr. Thing, Freestyle and more/ MoB/Groove Attack

2003 - Marc Hype & Katmando - "Funkvergnuegen" Mix CD / MoB

2003 - Marc Hype & Mista Sinista - "Turntable Symphony" Mixtape / 24-7 Rec.

2004 - Marc Hype & Katmando - "Funkvergnuegen" Mix CD / Dusted Rec.

2005 - Marc Hype & Jim Dunloop - "The Antique Anthem / Blockbusta" /Milk Crate Rec.

2006 - Marc Hype & Jim Dunloop - "Bombay Raw" /Milk Crate Rec.

2006 - Marc Hype & Jim Dunloop - "Finale 74' / Finale 74' Remix feat. Nat Ill" /Milk Crate Rec.

2006 - Marc Hype & Jim Dunloop - "The Mexican" feat. Sara Bourgeois /Melting Pot Music

2007 - Marc Hype & Jim Dunloop - "Supastars" /Milk Crate Rec.

2007 - Marc Hype & Jim Dunloop - "Opus Daily" /Melting Pot Music

2007 - Deela - "Danube Bird" Remix /Switchstance Rec.

2008 - All Good Funk Alliance - "Weakness Of The Trade" Remix /Funk Weapons

2008 - Kid Gusto - "Mini Joop" Remix /True Grooves

2008 - Marc Hype & Jim Dunloop - "Point Blank" b/w "Wah Wah Wah" /Melting Pot Music

2009 - Marc Hype & Jim Dunloop - "Rare Occasion" feat. Malena Perez b/w "Al Naafyish (The Soul)" /Melting Pot Music

2009 - Marc Hype & Jim Dunloop - "Stamp Out Reality" LP/CD/Digital feat. Blowfly, Mr Lif, Malena Perez, Blake Worrell, Mr Complex, Flomega, Lady Daisy & Sara de Bourgeois /Melting Pot Music

2010 - Marc Hype & Jim Dunloop - "Al Naafiysh (The Soul) - The Remixes! Digital (Remixed by Bandulero Sound, Beatconductor, Virgil Howe, Rory Hoy & Coffy Garner) / Melting Pot Music

2010 - Marc Hype & Jim Dunloop - "It was a very good year" (Instrumental) & DJ DSK, Marc Hype, DJ Wordy & LJ - "Making me itch" on Battle Of The Year China Soundtrack

2010 - Danny Massure - "No Saint" (Hype & Dunloop Remix) / Spring Strut Recording

DJ KRISP

Już jako nastolatek z grupą przyjacioł organizował pierwsze imprezy oraz koncerty hip hopowe na Lubelszczyźnie, na ktorych dbał rownież o oprawę muzyczną. Supportował występy artystow takich jak: Fisz & Emade, O.S.T.R., Grammatik, Molesta, Paktofonika, Fokus, Afro Kolektyw, TEDE, Sistars, Dj Twister, Dj Mentalcut, Mr. Krime i wielu innych. Jego fascynacja muzyką doprowadziła go do wspołpracy z wrocławskim zespołem reggae/dancehall Tumbao Riddim Band oraz raperami - Roszja, Jot, Kejk... W swoim portfolio może pochwalić się utworem "Odrobina Dyskomfortu" nagranym wraz z Katarzyna Nosowską na jej solowej płycie UniSexBlues. Swymi skreczami ubarwił wiele produkcji. Krispa sety są pełne pozytywnej energii, czego można doświadczyć na każdej imprezie z jego udziałem! Żaden szanujący się klubowicz nie potrafi stać bezczynnie gdy ten dźwięk niesie się przez cały klub!

| Marc Hype & Jim Dunloop w klubie Plan B |

| Wrocław | 11.12.2010 |

Jednym słowem... mocna biba, doborowe towarzystwo, niesamowity GROOVE, tylko w Planie B.

Łamiemy stereotypy w imię dobrej muzyki!

...

Gdzie: Plan B, Pasaż Niepolda ul. Ruska 51

Kiedy: 11 grudnia 2010

Kto: Marc Hype & Jim Dunloop, Dj Krisp

Ile: 15 zł

Start: 21:00

Koniec: biały poranek dnia następnego

Musicie być tego wieczoru w planie B!!!!!

Czekamy na Ciebie:)

Kontakt i rezerwacje:

Klub Muzyczny Plan B

tel. 791 171 188

e-mail: klubplanb@gmail.com

www.planbklub.pl

bilety:

15 PLN

autor:
zmodyfikowano  8 lat temu  »  
przewiń ekran do początku stronyprzewiń ekran do początku strony

Wybierz kasę biletową:

ZAMKNIJ