koncentrator kultury wyciskamy 100% kultury z kultury - wyciskaj z nami!

Na naszych stronach internetowych stosujemy pliki cookies.

Korzystając z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień przeglądarki
wyrażasz zgodę na stosowanie plików cookies zgodnie z  Polityką Prywatności.

» ROZUMIEM I AKCEPTUJĘ
CO JEST GRANE - listopad 2024 - nr 365Wrocławianka roku Gala
zmodyfikowano  12 lat temu  »  

Pięć Przemian w kuchni i w życiu

CO było GRANE - ARCHIWALNE TERMINY » » 1 367 wyświetleń od 28 sierpnia 2012
  • 30 września 2012, niedziela
    » 17:00
  • 29 września 2012, sobota
    » 11:00

29-30 września 2012 - Dwudniowy warsztat z Ewą Dobek

5 Przemian w kuchni i życiu, czyli poszukiwanie pełni.


Dzień pierwszy: sobota od 11:00 - 18:00

gotowanie* według metody Pięciu Przemian, wywodzi się z medycyny chińskiej. *

*Metodą tą gotuje się pożywienie zrownoważone energetycznie, ktore dostarcza energii podnoszącej witalność i jakość życia. Tajemnica harmonijnego posiłku tkwi w zachowaniu prawidłowej kolejności włączania składnikow do potrawy podczas gotowania.
*

program warsztatu:

- wykład o Pięciu Przemianach w kuchni i w życiu

- energetyka pożywienia i jej wpływ na jakość życia (emocje, jakość odpoczynku, zdrowie fizyczne)

- wspolne gotowanie (zgodnie z obiegiem odżywczym metody Pięciu Przemian) i WSPOLNE JEDZENIE*J*, czyli dzień all inclusive

- elementy autodiagnozy i ustalania indywidualnej diety

*
*

Dzień drugi: niedziela od 10:00 - 17:00

*Jedzenie i oddech to dwa podstawowe źrodła energii życiowej. *

*Zdrowe jedzenie i głęboki oddech to gwarancja dobrego życia.
*

Każdy z nas niesie w sobie umiejętność kierowania własną energią,

czasem wystarczy tylko poszukać nowej perspektywy, na to, co wydaje się znane..

Połączenie zasad Pięciu Przemian z technikami oddechowymi i

ćwiczeniami energetycznymi daje rzadką możliwość objęcia uwagą całości naszego istnienia - ciała, emocji i umysłu.

Tego dnia będziemy mowić o tym, jak ciało daje nam znać o tym, co mu

potrzebne. Jak możemy sobie poprawiać nastroj i kondycję fizyczną poprzez konkretne potrawy - co uspokaja umysł, co pobudza ciało, co pomaga odpocząć a co wspiera tworcze działanie.

Oprocz tego poznamy kilka prostych ćwiczeń oddechowych i

energetycznych, ktore można stosować na co dzień. Ćwiczenia nie wymagają specjalnych umiejętności ani nie zabierają dużo czasu. Dzięki nim błyskawicznie dostarczamy energii ciału, spowalniamy gonitwę umysłu i przyjaźniej patrzymy na siebie i nasze otoczenie.

warsztat prowadzi - Ewa Dobek - specjalistka consellingu Gestalt, autorka książek „Kuchnia kreatywna czyli gotowanie wg Pięciu Przemian" oraz „5 przemian w kuchni i w życiu czyli radość gotowania". Prowadzi gestaltowskie warsztaty rozwojowe oraz warsztaty gotowania wg Pięciu Przemian. W swojej pracy łączy terapię Gestalt z wiedzą na temat praw energetycznych bazującą na teorii Pięciu Przemian i filozofii taoistycznej.

Miejsce: Nalanda, Plac Kościuszki 12; Wrocław

Data: 29-30 września

Cena: 320 zł konieczne zapisy i przedpłata w wysokości 100 zł

Kontakt: lucyna@nalanda.com.pl ; tel: 602553662

bilety:

320 zł

autor:
zmodyfikowano  12 lat temu  »  
przewiń ekran do początku stronyprzewiń ekran do początku strony

Wybierz kasę biletową:

ZAMKNIJ