koncentrator kultury wyciskamy 100% kultury z kultury - wyciskaj z nami!

Na naszych stronach internetowych stosujemy pliki cookies.

Korzystając z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień przeglądarki
wyrażasz zgodę na stosowanie plików cookies zgodnie z  Polityką Prywatności.

» ROZUMIEM I AKCEPTUJĘ
TpL repertuarCO JEST GRANE - kwiecień 2024 -nr 359
zmodyfikowano  11 lat temu  »  

WARSZTATY GOTOWANIA : Zdrowa Żywnośc bez tajemnic

CO było GRANE - ARCHIWALNE TERMINY » » 28 828 wyświetleń od 11 lipca 2013

Wrocław » ul. Sukiennice 1/2 » NA MAPIE

  • 11 sierpnia 2013, niedziela
    » 17
  • 10 sierpnia 2013, sobota
    » 10

WARSZTATY GOTOWANIA

Zapraszamy serdecznie na warsztaty gotowania

ZDROWA ŻYWNOŚĆ bez tajemnic

* 10/11 sierpnia 2013 * Bar Vega- Wroclaw/Rynek

Wszyscy mówią że ZDROWA ŻYWNOŚĆ to podstawa zdrowej diety, ale nikt nie tłumaczy konsumentom czym ona tak właściwie jest.

Jeśli często zastanawiasz się co należy jeść, a czego unikać, to na naszych warsztatach nie zabraknie rzetelnych informacji, które będzie można sprawdzić od razu w praktyce.

W miłej atmosferze przedstawimy Ci nowy styl żywienia oraz gotowania. Podpowiemy, jak obserwować i rozumieć swój organizm oraz jak stosować odpowiednie produkty, by czuć się zdrowo.

Naszym celem jest szerzyć wiedzę odnoście zdrowego odżywiania i jego wpływu na cały nasz organizm. Wspólnie zastanowimy się nad informacjami rozpowszechnianymi przez media, odpowiemy sobie na wiele nurtujących pytań dotyczących odżywiania:

-Co jest zdrowe a co nie?

-Czy zdrowa żywność musi być droga?

  • Jakie produkty żywnościowe są najczęstszą przyczyną powstawania alergii i chorób cywilizacyjnych?

-Jak czytać etykiety spożywcze?

-Czym są dodtaki „E” w żywności?

-Co to właściwie znaczy: „ naturalne”, „ekologiczne”?

-Czy każde BIO jest OK?

-Czy trzeba łykać witaminy i suplementy?

  • Jak wygląda piramida żywienia dla diety wegetariańskiej i wegańskiej?

  • Gdzie szukać zdrowych zamienników białka (mit białka i wapnia)?

  • Gdzie szukać zdrowych zamienników cukru i jak zapobiegać cukrzycy?

  • Co jeść kiedy jesteśmy uczuleni na gluten / laktozę/ jaja kurze?

Zwracając uwagę na to, jakie działanie mają zjadane przez nas produkty, możemy przywrócić utraconą równowagę organizmowi, a co za tym idzie: mamy bezpośredni wpływ na zdrowie własne i naszych najbliższych!

Jednym z tematów poruszanych na warsztacie będzie temat odżywiania dzieci. Zastanowimy się jak pożywienie może wpływać na samopoczucie dziecka i jego zdolność percepcji, dlaczego coraz częściej dzieci mają alergie oraz spadek koncentracji w szkole, podpowiemy jak zapewnić im prawidłowy rozwój na co dzień oraz wzmocnić ich odporność.

Na warsztat może przyjśc każdy!

Zapraszamy na warsztat zarówno znawców i pasjonatów zdrowej żywności jak i tych zupełnie „zielonych” w temacie. Jeśli nie nie lubisz gotować, a „zdrowa żywność” kojarzy Ci się tylko z czymś drogim i przereklamowanym, to przyjdź tym bardziej!

W programie warsztatów: *Sporo zdrowej teorii w formie wykładu i dyskusji: -przybliżenie podstawowych zasad dietetyki Tradycyjnej Medycyny Chińskiej; -sposób odżywiania podłożem chorób (chemia w pożywieniu); -sposoby wzmacniania odporności; -alternatywne sposoby odżywania: wegetarianizm/weganizm/ wg Pięciu Przemian/ ect..

  • Wspólne gotowanie i spożywanie potraw: -techniki obróbki warzyw/ przygotowanie jedzenia; -przyrządzania dań obiadowych zgodnie z zasadami kuchni wg Pięciu Przemian;
  • przygotowywania smacznych i zdrowych deserów dla nas i naszych dzieci- zdrowe zamienniki cukru; - dobierania odpowiednich substytutów popularnych składników, czyli jak zrobić "coś z niczego" i zadowolić uczulonych na gluten nabiał i jajka;

więcej info: www.prohumane.pl

ilość miejsc ograniczona- konieczne zapisy!! tel: 534 55 33 88 lub e mail: prohumane@o2.pl ZAPRASZAMY!

autor:
zmodyfikowano  11 lat temu  »  
przewiń ekran do początku stronyprzewiń ekran do początku strony

Wybierz kasę biletową:

ZAMKNIJ