koncentrator kultury wyciskamy 100% kultury z kultury - wyciskaj z nami!

Na naszych stronach internetowych stosujemy pliki cookies.

Korzystając z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień przeglądarki
wyrażasz zgodę na stosowanie plików cookies zgodnie z  Polityką Prywatności.

» ROZUMIEM I AKCEPTUJĘ
Wrocławianka roku GalaCO JEST GRANE - LISTOPAD 2024 - nr 365ARTYSTA BEZ GRANIC PAFAWAG
zmodyfikowano  11 lat temu  »  

ŚWIĄTECZNE WARSZTATY KULINARNE- gotuj zdrowo

CO było GRANE - ARCHIWALNE TERMINY » » 29 714 wyświetleń od 18 listopada 2013
  • 30 listopada 2013, sobota

Zapraszmy na wyjątkowe warsztaty gotowania, podczas których uczestnicy zapoznaja sie z klasycznymi daniami wigilijnymi, deserami oraz wypiekami świątecznymi w odmiennej wersji: zdrowszej, lżejszej, bez cukru, pszenicy, krowiego nabiału i sztucznych dodtaków.

• POTRAWY WIGILIJNE

30.11 lub 14.12 (sobota) godz: 10:00 do 16:00

W sobotę nauczymy się przyrządzać klasyczne potrawy świąteczne, między innymi niezabielaną zupę grzybową, alternatywną zupę z czerwonego buraka, poznamy tajniki orkiszowego ciasta na pierogi oraz tartę, przyrządzimy też pyszny domowy majonez do sałatki klasycznej. W trakcie gotowania odpowiemy sobie na wiele nurtujących pytań dotyczących odżywiania: Czy zdrowa żywność musi być droga? - Gdzie szukać zdrowych zamienników białka zwierzęcego? - Gdzie szukać zdrowych zamienników cukru - Co jeść kiedy jesteśmy uczuleni na gluten / laktozę/ jaja kurze? -Czym są dodtaki „E” w żywności? - Jak czytać etykiety spożywcze? Zapraszmy- będzie dużo gotowania i dużo jedzenia

KOSZT: 160zl (w cenie: 6 h warsztatu, skrypt z przepisami, cieple napoje, w pełni wyposażona kuchnia, wszystkie produkty spożywcze oraz potrawy, które uczestnicy zabiorą do domu)

ILOSC MIEJSC: 10 – konieczne zapisy!

• DESERY I WYPIEKI

1.12 lub 15.12 (niedziela) godz: 10:00 do 13:00

W niedzielę zaprezentujemy zupełnie nowe podjeście do słodkości. Poznamy sposoby na przyrządzenie deserów, które nam nie szkodzą i skłądają się z produktów, które pozytywnie wpływają na nasze samopoczucie (warzywa,orzechy). Wszystkie desery, które będziemy przyrządzać będą bezcukrowe – używać będziemy ksylitolu oraz syropu z agawy, nie będziemy używać mąki pszennej- nasze wypieki będą orkiszowe lub bezglutenowe. Nauczymy się przyrządzać m.in. zdrowe kruche ciasteczka, beztłuszczowe ciasto z kremem na bazie warzyw oraz tarty i tartletki. Warsztat obejmuje 4 desery oraz kompot świąteczny.

KOSZT: 140 zł ( w cenie: 3 h warsztatu, ciepłe napoje, skrypt z przepisami, w pelni wyposażona kuchnia, wszystkie produkty spożywcze oraz wszystkie wypieki, które uczesticy zabiora do domu )

ILOSC MIEJSC: 6 – konieczne zapisy!

Każdy z warsztatów jest odrebną całością i mozna brac udział z osobna. Ze względu na ograniczoną ilość miejsc, warsztaty praktyczne odbywają sie w dwóch termianch.

Warsztaty poprowadzi: Monika Mastyk,z wykształcenia pedagog, z zamiłowania kucharz eksperymentalny. Swoje doświadczenia w kuchni wegańskiej i bezglutenowej zbierała gotując na trasach koncertowych w Europie. Obecnie prowadzi firmę cateringową „ Figa z makiem”.

ZAPISY: tel 534 55 33 88

autor:
zmodyfikowano  11 lat temu  »  
przewiń ekran do początku stronyprzewiń ekran do początku strony

Wybierz kasę biletową:

ZAMKNIJ