koncentrator kultury wyciskamy 100% kultury z kultury - wyciskaj z nami!

Na naszych stronach internetowych stosujemy pliki cookies.

Korzystając z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień przeglądarki
wyrażasz zgodę na stosowanie plików cookies zgodnie z  Polityką Prywatności.

» ROZUMIEM I AKCEPTUJĘ
TpL repertuarCO JEST GRANE - kwiecień 2024 -nr 359
zmodyfikowano  10 lat temu  »  

FOOD SWAP - kuchnia dolnośląska

CO było GRANE - ARCHIWALNE TERMINY » » 14 350 wyświetleń od 16 września 2014
  • 21 września 2014, niedziela
    » 15:00-18.00

21 września, zapraszamy na drugą edycję kulinarnego swapu. Tym razem tematem przewodnim kulinarnych poszukiwań jest „Kuchnia Dolnego Śląska”. Uczestnicy spróbują odpowiedzieć na pytanie, czy na Dolnym Śląsku istnieje osobna tradycja kulinarna i jakie smaki ją tworzą. Gotujcie, przygotowujcie, wpadajcie do Krzywego Komina i wymieniajcie się daniami, przepisami. Zasiądźmy do wspólnego stołu! Czym jest swap? To wymiana potraw,, przepisów i uwag na temat gotowania i sztuki kulinarnej. Każdy uczestnik przygotowuje niepowtarzalne danie, którego recepturę zdradza pozostałym. Poza wymianą przepisów, możliwa jest bezpłatna degustacja potraw ugotowanych przez innych uczestników zabawy. A co z tymi, którzy mają przysłowiowe dwie lewe ręce i nie są w stanie zaoferować nic na wymianę? Nic straconego! Jeśli nie masz czasu lub talentu, żeby gotować, wystarczy, że przy wejściu wniesiesz opłatę w wysokości 10 zł.

Przydatne informacje dla uczestników wymiany:

przygotujcie wydrukowane karteczki ze swoimi imionami i nazwiskami, adresem bloga i adresem e-mail przygotujcie wydrukowane przepisy (najlepiej w różnych językach – jeśli potrzebujecie pomocy w tłumaczeniu, to chętnie pomożemy) podczas tej edycji inspirujemy się kuchnią Dolnego Śląska

Więcej informacji, zapisy: http://dolnyslaskwita.pl/ii-edycja-food-swap-kuchnia-dolnoslaska/

Regulamin:

I. Uczestnicy wymiany Uczestnik wymiany – to osoba, która zgłosi swój udział poprzez wiadomość mailową na a.przybylek@krzywykomin.pl. Uczestnik wymiany podaje w mailu swoje imię i nazwisko, opcjonalnie adres bloga kulinarnego albo adres e-mail, który będzie zaprezentowany razem z jego potrawami. Uczestnicy mogą bezgotówkowo wymieniać się potrawami pomiędzy sobą.

II. Goście wymiany Gość wymiany – to osoba, która nie przyniosła potrawy na wymianę i wniosła opłatę wejściową w wysokości 10 PLN. Gość może zakupić dowolną potrawę od dowolnego uczestnika wymiany za ustaloną z góry cenę.

III. Uczestnicy i goście biorą udział w wydarzeniu na własną odpowiedzialność, nie będą rościć względem organizatora żadnych roszczeń.

zmodyfikowano  10 lat temu  »  
przewiń ekran do początku stronyprzewiń ekran do początku strony

Wybierz kasę biletową:

ZAMKNIJ