koncentrator kultury wyciskamy 100% kultury z kultury - wyciskaj z nami!

Na naszych stronach internetowych stosujemy pliki cookies.

Korzystając z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień przeglądarki
wyrażasz zgodę na stosowanie plików cookies zgodnie z  Polityką Prywatności.

» ROZUMIEM I AKCEPTUJĘ
TINA
zmodyfikowano  10 lat temu  »  

Moje zdrowie w moich rękach - Warsztaty naturalnego gotowania według zasad Makrobiotyki i 5 Przemian – stopień 2

CO było GRANE - ARCHIWALNE TERMINY » » 22 565 wyświetleń od 22 września 2014

Moje zdrowie w moich rękach - Warsztaty naturalnego gotowania według zasad Makrobiotyki i 5 Przemian – poziom drugi

Zdecydowaliśmy się wziąć odpowiedzialność za nasze życie i zdrowie we własne ręce. Zaczynamy zmieniać nawyki żywieniowe, ograniczamy przetworzone produkty, odstawiamy cukier, słodycze, białą mąkę i ryż, a nawet gluten, już dawno nie jemy mięsa i nabiału, zapomnieliśmy prawie o alkoholu... Gotujemy świeże, proste posiłki z naturalnych, ekologicznych produktów. Dbamy o swoje ciało, chodzimy na jogę, ćwiczymy, oddychamy, nawet medytujemy... I co? Zamiast oczekiwanych efektów w postaci poprawy zdrowia, zamiast spokoju, harmonii, dobrostanu – przychodzą do nas kryzysy, pogorszenie samopoczucia, zmiany nastrojów, pojawiają się trudne emocje i chaos, rozpadają się związki, czasem wydaje się, że wszystko, co do tej pory zbudowaliśmy w życiu zaczyna się walić z wielkim hukiem... Jeśli się nie poddamy i nie wrócimy do starych nawyków, tylko wytrzymamy i podejmiemy wyzwanie – to przejdziemy przez fazę detoksu, który może trwać od kilku miesięcy do wielu lat. Wraz ze zmianą pożywienia na nietoksyczne, naturalne - zaczyna się oczyszczanie na wszystkich poziomach – fizycznym, emocjonalnym, mentalnym i duchowym. Jak przetrwać ten proces i nie wrócić do starego stylu życia? Jak radzić sobie z trudnymi objawami przemiany?

Na drugim stopniu warsztatów makrobiotycznych między innymi: • przyjrzymy się zjawiskom towarzyszącym transformacji i nauczymy się z nimi sobie radzić; • zapoznamy się bliżej z potrzebami całego organizmu i naszych wewnętrznych organów; • poznamy właściwości poszczególnych pokarmów; • nauczymy się włączać zioła i wszelkie rośliny dzikorosnące do naszego jadłospisu; • dowiemy się sporo o makrobiotycznych sposobach przechowywania warzyw i owoców; • poznamy praktyczne sposoby utrzymywania wysokiego poziomu energii dzięki pożywieniu, pracy z ciałem i umysłem; • no i oczywiście ugotujemy i skosztujemy nowych potraw przyrządzonych na bazie naturalnych ekologicznych produktów.

Rozpoczniemy jak zwykle od prostego śniadania o godzinie 10, ugotujemy wielodaniowy obiad według 5 Elementów, po południu zjemy zdrowe makrobiotyczne desery i zakończymy warsztaty lekką kolacją około godz. 18. Makrobiotyka to styl życia. Jakość naszego pożywienia to jakość naszego istnienia. Wraz ze zmiana nawyków żywieniowych następują zmiany we wszystkich obszarach naszego życia. W wyniku oczyszczania pojawia się coraz więcej spokoju, równowagi, mamy lepsze relacje ze sobą, z innymi, Naturą, z Bogiem, zaczynamy rozumieć po co żyjemy i czujemy istotę Wszechświata. Sami kreujemy swoje życie, ufając mu i akceptując wszystko, co do nas przychodzi. Warto poświecić swój czas i uwagę na to, co istotne, podstawowe, czyli oddychanie, odżywianie, ruch, kontakt z Naturą, a co w dzisiejszych czasach pośpiechu i pogoni za materią większość ludzi odsunęło na daleki plan.

Warsztaty poprowadzi Ola Kos, która od wielu lat prowadzi razem z mężem Centrum Makrobiotyczne Akama koło Bielska - Białej gdzie odbywają się warsztaty zdrowego gotowania, sesje jogi, warsztaty Diety Pranicznej, prywatnie szczęśliwa żona i mama dwóch córek. Pasjonuje ja badanie wpływu jakości pożywienia na jakość życia. Razem z rodziną zajmuje się także ceramiką, uprawą ekologicznych warzyw i wędrowaniem po górach. Dwa razy w roku prowadzi w Nalandzie warsztaty naturalnego gotowania według zasad Makrobiotyki i 5 Przemian.

5.10.2014 10:00-18:00 wstęp: 160zł (w tym 4 posiłki) (po 21.09 180)

zapisy: wydarzenia@nalanda.com.pl lub osobiście w lokalu gwarancją miejsca jest przedpłata 160zł (po 21.09 180) warsztat odbędzie się przy zebraniu się grupy 12 osób

ING Bank Śląski S.A. 33 1050 1591 1000 0091 0762 5270 z dopiskiem makrobiotyka 2

autor:
zmodyfikowano  10 lat temu  »  
przewiń ekran do początku stronyprzewiń ekran do początku strony

Wybierz kasę biletową:

ZAMKNIJ