koncentrator kultury wyciskamy 100% kultury z kultury - wyciskaj z nami!

INFORMACJA:

dla zakresu jest nie ma danych
dlatego przekierowano do zakresu BYŁO
OK

Na naszych stronach internetowych stosujemy pliki cookies.

Korzystając z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień przeglądarki
wyrażasz zgodę na stosowanie plików cookies zgodnie z  Polityką Prywatności.

» ROZUMIEM I AKCEPTUJĘ
CO JEST GRANE - listopad 2024 - nr 365Wrocławianka roku Gala
zmodyfikowano  9 lat temu  »  

Slow Food na talerzu: Grzyby

CO było GRANE - ARCHIWALNE TERMINY » » 23 755 wyświetleń od 11 sierpnia 2015
  • 5 września 2015, sobota
    » 18:00

Wrzesień to początek złotej polskiej jesieni i pora roku, na którą czekają wszyscy grzybiarze! Lasy wypełniają się aromatycznymi przysmakami, które są na wyciągnięcie ręki. Skarby runa leśnego są w polskiej – ale nie tylko -kuchni wykorzystywane od zawsze. Niezwykle aromatyczne i uwielbiane grzyby będą głównym bohaterem najbliższych warsztatów kulinarnych.

Pracownia Food Design przedstawia kolejny warsztat z cyklu Slow Food na Talerzu. Tym razem Szef Kuchni Kuba Korczak zabierze nas w podróż do kwintesencji smaku umami, którego grzyby są jednym z najdoskonalszym źródeł!

Przestrzeń Krzywego Komina wypełni się cudownym zapachem polskich borowików, maślaków i kurek. Oprócz dań z grzybów leśnych powstaną również eksperymentalne potrawy z twardnikiem japońskim, drzewnym uchem oraz płomiennicą zimową. Egzotyczne grzyby przyjadą do nas z rodzimych im krajów, a te nasze, dzikie zbierze dla Was sam Kuba Korczak!

Na dobry początek, będzie czekał na Was starter w postaci spring rollsów z grzybami mun, shitake i enoki, a w menu pojawią się:

• bruschetta z salsą pomidorową + carpaccio z borowików + tymianek cytrynowy

• puszyste placuszki z kurkami + mascarpone cytrynowe + chipsy z szałwi

• domowe pappardelle + kaczka + sos z podgrzybków + redukcja czerwonego wina + pangrattato z owczym serem i rozmarynem

• kozi ser + konfitura z antonówek i gruszek + oliwa truflowa + dzikie zioła

Serdecznie zapraszamy – będzie pysznie i aromatycznie!

Cena: 180 zł (do 24 sierpnia obowiązuje promocyjna cena warsztatów – 150 zł)

zmodyfikowano  9 lat temu  »  
przewiń ekran do początku stronyprzewiń ekran do początku strony

Wybierz kasę biletową:

ZAMKNIJ