koncentrator kultury wyciskamy 100% kultury z kultury - wyciskaj z nami!

Na naszych stronach internetowych stosujemy pliki cookies.

Korzystając z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień przeglądarki
wyrażasz zgodę na stosowanie plików cookies zgodnie z  Polityką Prywatności.

» ROZUMIEM I AKCEPTUJĘ
KLIMT Wrocław
zmodyfikowano  8 lat temu  »  

KUCHNIA TAJSKA - WARSZTATY FOOD DESIGN Z AGATĄ ANIOŁ

CO było GRANE - ARCHIWALNE TERMINY » » 12 124 wyświetleń od 17 maja 2017
  • 25 maja 2017, czwartek
    » 18:00, 22:00

Zapraszamy na kolejną odsłonę warsztatów food design pod okiem Agaty Anioł!

Tym razem rozsmakujemy się w KUCHNI TAJSKIEJ.

Kuchnia tajska kształtowana była przez wieki pod wyraźnym wpływem kuchni chińskiej i indyjskiej, jednak jej oryginalność wynika głównie ze stosowanych przez Tajów własnych składników, wśród których znajdziemy między innymi mleczko kokosowe, trawę cytrynową, świeże liście limonki i imbir. Podczas warsztatów wyczarujemy z nich aromatyczną zupę, słynne na całym świecie dania uliczne, orzeźwiającą sałatkę z pomelo i klasyczny tajski deser.

Doświadczeniem podzieli się Agata Anioł, czyli pasjonatka gotowania i pieczenia, która w swojej kuchni pilnuje, aby potrawy były smaczne, a zarazem zdrowe. Inspiracji poszukuje w ukochanych podróżach. Od sześciu lat jest autorką bloga kulinarnego kuchniawformie.pl, a w CRZ Krzywy Komin zagościła po raz pierwszy na warsztatach kuchni włoskiej.

Szczegółowe informacje oraz zapisy na: www.krzywykomin.pl

Zapraszamy was na wyprawę do Tajlandii by spróbować smaków wschodu!

CO W MENU?

  • Tom Kha Gai – zupa z kurczakiem i mleczkiem kokosowym
  • Pad thai – smażony makaron ryżowy z krewetkami i orzeszkami ziemnymi
  • Satay z wieprzowiny z sosem z orzechów ziemnych
  • Goi Buoi – Sałatka z pomelo
  • Mango Sticky Rice – pudding kokosowy z mango

Do zobaczenia!:)

zmodyfikowano  8 lat temu  »  
przewiń ekran do początku stronyprzewiń ekran do początku strony

Wybierz kasę biletową:

ZAMKNIJ