koncentrator kultury wyciskamy 100% kultury z kultury - wyciskaj z nami!

Na naszych stronach internetowych stosujemy pliki cookies.

Korzystając z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień przeglądarki
wyrażasz zgodę na stosowanie plików cookies zgodnie z  Polityką Prywatności.

» ROZUMIEM I AKCEPTUJĘ
CO JEST GRANE - kwiecień 2024 -nr 359TpL repertuar
zmodyfikowano  6 lat temu  »  

Surowiec: Gastro Spotkania vol.5

CO było GRANE - ARCHIWALNE TERMINY » » 9 604 wyświetleń od 9 kwietnia 2018
  • 25 kwietnia 2018, środa
    » 19:00

„Foodpairing: Im dziwniej, tym pyszniej. Czy tak wygląda przyszłość gastronomii?”. Według specjalistów kurki najlepiej smakują z morelami, a kawior z białą czekoladą. Foodpairing to poprzedzona laboratoryjnymi badaniami metoda łączenia ze sobą produktów, także tych pozornie do siebie nie pasujących. Kilkanaście lat temu spopularyzował ją słynny szef kuchni Heston Blumenthal. Światowa gastronomia wciąż doprecyzowuje tę metodę, podążając w szokujących wręcz kierunkach, a rodzimy rynek ten trend podchwycił. Z zaproszonym gościem porozmawiamy między innymi o dziwnych pysznościach, kuchni surf'n'turf, miksologii i substytutach tzw. piątego smaku. W programie gość i kolacja degustacyjna.

Więcej szczegółów podamy w ciągu kilku dni.

Liczba miejsc: 18 Wstęp 80pln bilety dostępne w Surowcu od 10.04

Prowadzącą i pomysłodawczynią spotkania jest Marta Wróbel, dziennikarka współpracująca m.in. z "Polityką" i "Zwierciadłem". Publikuje reportaże, wywiady oraz teksty o szeroko pojętej kulturze, muzyce i kulinariach.

wydarzenie: https://www.facebook.com/events/2185904125026894/

.................................................................................. KOLEJNE SPOTKANIA:

16 maja 2018 - „O soul food - jedzeniu duszy. Niedoceniany comfort food – czarne jedzenie, które pokochała biała Ameryka”. Wstęp wolny

autor:
zmodyfikowano  6 lat temu  »  
przewiń ekran do początku stronyprzewiń ekran do początku strony

Wybierz kasę biletową:

ZAMKNIJ