koncentrator kultury wyciskamy 100% kultury z kultury - wyciskaj z nami!

Na naszych stronach internetowych stosujemy pliki cookies.

Korzystając z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień przeglądarki
wyrażasz zgodę na stosowanie plików cookies zgodnie z  Polityką Prywatności.

» ROZUMIEM I AKCEPTUJĘ
KLIMT Wrocław
zmodyfikowano  6 lat temu  »  

Przygody małych kucharzy

CO było GRANE - ARCHIWALNE TERMINY » » 12 525 wyświetleń od 27 czerwca 2018
  • od: 2 lipca 2018, poniedziałek
    do: 24 sierpnia 2018, piątek

Warsztaty przeznaczone dla dzieci od 7 do 12 lat.

Przygody Małych Kucharzy to cykl letnich warsztatów kulinarnych, składający się z 5 wyjątkowych spotkań i wycieczek. Sprawę potraktujemy całościowo i poważnie – dzieci poznają nie tylko czarodziejski świat różnorodnych smaków! Po garść inspiracji wybierzemy się na wycieczkę do profesjonalnej restauracji. Uszyjemy też fartuszki według własnego projektu i własnoręcznie ulepimy gliniane talerze.

Warsztaty kulinarne w Krzywym Kominie to seria zajęć zorganizowanych z dbałością o bezpieczeństwo, podczas których dzieci odkryją, że gotowanie nie musi być tylko zwykłą, codzienną czynnością. Wręcz przeciwnie! Okaże się, że samodzielne przygotowywanie posiłków może sprawiać wielką przyjemność. Warsztaty kulinarne przeniosą najmłodszych do świata kolorów, przypraw, smaków i zapachów. W tym świecie rządzą dzieci, które na tydzień wcielą się w role szefów kuchni.

TURNUS I: 02-06.07.2018 / TURNUS II: 09-13.07.2018 / TURNUS III: 06-10.08.2018 / TURNUS IV: 20-24.08.2018

HARMONOGRAM TURNUS I 02-06 lipca 2018

PONIEDZIAŁEK. Pizzerki + truskawkowe tiramisu

Pierwszego dnia kulinarnych warsztatów mali kucharze staną się prawdziwymi mistrzami pizzy. Nauczą się jak od podstaw przygotować mini wersje drożdżowych placków, które następnie przybiorą wedle własnych upodobań. Na deser wyczarują pyszny letni deser – truskawkowe tiramisu.

WTOREK. Wrapy z kurczakiem + ciasteczka pełnoziarniste z bakaliami

Wtorek to czas na poznanie zdrowych i energetycznych przepisów! Dzieci dowiedzą się, jak przygotować wrapy z grillowanym kurczakiem, świeżymi warzywami oraz sosem jogurtowym. Po daniu głównym przyjdzie czas na przygotowanie pełnoziarnistych ciasteczek z bakaliami.

ŚRODA. Racuchy z jabłkami + koktajl truskawkowo-szpinakowy

Kolejnego dnia mali kucharze nauczą się przyrządzać puszyste racuszki z jabłkami i cynamonem. Aby ugasić pragnienie wspólnie zrobimy zdrowy koktajl, który nie tylko pysznie smakuje, ale jest również witaminową bombą!

CZWARTEK. Magiczny przepiśnik

Dzieci spróbują swoich sił w zrobieniu przepiśnika – prawdziwej księgi tajemnic każdego kucharza! Gotowe notatniki pozwolą uczestnikom warsztatów na kolekcjonowanie przepisów kulinarnych w jednym miejscu i tworzenie własnej skarbnicy wiedzy kulinarnej.

PIĄTEK

Wycieczka do restauracji.

HARMONOGRAM TURNUS II 09-13 lipca 2018

PONIEDZIAŁEK. Naleśniki + pieczone jabłko z lodami

Tego dnia poznamy przepis na idealne naleśniki. Przygotujemy je na różne sposoby – z waniliowym twarożkiem, dżemem truskawkowy czy nutellą z bananami. Kulinarne zmagania zakończymy pieczonym jabłkiem z gałką orzeźwiających lodów.

WTOREK. Stripsy z kurczaka i frytki batatowe + jogurtowe parfait

Kolejny raz udowodnimy, że zdrowe jedzenie wcale nie musi być nudne. Daniem głównym tego dnia będą pieczone stripsy z kurczaka oraz zadziwiająco słodkie frytki z batatów. Na deser wyczarujemy lekkie jogurtowe parfait z owocami i granolą.

ŚRODA. Makaron z warzywami + domowa galaretka pomarańczowa

Trzeci dzień kulinarnych zmagań to czas na pyszny makaron z mnóstwem warzyw. Przygotujemy sos na bazie pomidorów, kolorowej papryki, bakłażana, cukinii oraz świeżych ziół. Poznamy także przepis na domową galaretkę pomarańczową.

CZWARTEK. Magiczny przepiśnik

Dzieci spróbują swoich sił w zrobieniu przepiśnika – prawdziwej księgi tajemnic każdego kucharza! Gotowe notatniki pozwolą uczestnikom warsztatów na kolekcjonowanie przepisów kulinarnych w jednym miejscu i tworzenie własnej skarbnicy wiedzy kulinarnej.

PIĄTEK

Wycieczka do restauracji.

HARMONOGRAM TURNUS III 06-10 sierpnia 2018

PONIEDZIAŁEK. Pizzerki + truskawkowe tiramisu

Pierwszego dnia kulinarnych warsztatów mali kucharze staną się prawdziwymi mistrzami pizzy. Nauczą się jak od podstaw przygotować mini wersje drożdżowych placków, które następnie przybiorą wedle własnych upodobań. Na deser wyczarują pyszny letni deser – truskawkowe tiramisu.

WTOREK. Wrapy z kurczakiem + ciasteczka pełnoziarniste z bakaliami

Wtorek to czas na poznanie zdrowych i energetycznych przepisów! Dzieci dowiedzą się, jak przygotować wrapy z grillowanym kurczakiem, świeżymi warzywami oraz sosem jogurtowym. Po daniu głównym przyjdzie czas na przygotowanie pełnoziarnistych ciasteczek z bakaliami.

ŚRODA. Racuchy z jabłkami + koktajl truskawkowo-szpinakowy

Kolejnego dnia mali kucharze nauczą się przyrządzać puszyste racuszki z jabłkami i cynamonem. Aby ugasić pragnienie wspólnie zrobimy zdrowy koktajl, który nie tylko pysznie smakuje, ale jest również witaminową bombą!

CZWARTEK. Magiczny przepiśnik

Dzieci spróbują swoich sił w zrobieniu przepiśnika – prawdziwej księgi tajemnic każdego kucharza! Gotowe notatniki pozwolą uczestnikom warsztatów na kolekcjonowanie przepisów kulinarnych w jednym miejscu i tworzenie własnej skarbnicy wiedzy kulinarnej.

PIĄTEK

Wycieczka do restauracji.

HARMONOGRAM TURNUS IV 20-24 sierpnia 2018

PONIEDZIAŁEK. Naleśniki + pieczone jabłko z lodami

Tego dnia poznamy przepis na idealne naleśniki. Przygotujemy je na różne sposoby – z waniliowym twarożkiem, dżemem truskawkowy czy nutellą z bananami. Kulinarne zmagania zakończymy pieczonym jabłkiem z gałką orzeźwiających lodów.

WTOREK. Stripsy z kurczaka i frytki batatowe + jogurtowe parfait

Kolejny raz udowodnimy, że zdrowe jedzenie wcale nie musi być nudne. Daniem głównym tego dnia będą pieczone stripsy z kurczaka oraz zadziwiająco słodkie frytki z batatów. Na deser wyczarujemy lekkie jogurtowe parfait z owocami i granolą.

ŚRODA. Makaron z warzywami + domowa galaretka pomarańczowa

Trzeci dzień kulinarnych zmagań to czas na pyszny makaron z mnóstwem warzyw. Przygotujemy sos na bazie pomidorów, kolorowej papryki, bakłażana, cukinii oraz świeżych ziół. Poznamy także przepis na domową galaretkę pomarańczową.

CZWARTEK. Magiczny przepiśnik

Dzieci spróbują swoich sił w zrobieniu przepiśnika – prawdziwej księgi tajemnic każdego kucharza! Gotowe notatniki pozwolą uczestnikom warsztatów na kolekcjonowanie przepisów kulinarnych w jednym miejscu i tworzenie własnej skarbnicy wiedzy kulinarnej.

PIĄTEK

Wycieczka do restauracji.

zmodyfikowano  6 lat temu  »  
przewiń ekran do początku stronyprzewiń ekran do początku strony

Wybierz kasę biletową:

ZAMKNIJ