koncentrator kultury wyciskamy 100% kultury z kultury - wyciskaj z nami!

INFORMACJA:

dla zakresu jest nie ma danych
dlatego przekierowano do zakresu BYŁO
OK

Na naszych stronach internetowych stosujemy pliki cookies.

Korzystając z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień przeglądarki
wyrażasz zgodę na stosowanie plików cookies zgodnie z  Polityką Prywatności.

» ROZUMIEM I AKCEPTUJĘ
CO JEST GRANE - listopad 2024 - nr 365Wrocławianka roku Gala
zmodyfikowano  4 lata temu  »  

Chwasty to tylko nieodkryte zioła

CO było GRANE - ARCHIWALNE TERMINY » » 15 770 wyświetleń od 21 kwietnia 2021
  • 8 maja 2021, sobota
    » 12:00

Rośliny dookoła nas to nie tylko chwasty na trawniku. To także zioła, które przez wieki były wykorzystywane w leczeniu ludzi. Spotkanie z Katarzyną Gubałą rozpocznie się od półgodzinnego spaceru w pobliskiej okolicy naszego ośrodka. Podczas wspólnej wyprawy uczestnicy zbierać będą okolicznie rosnące rośliny, a przewodniczka nauczy rozpoznawać wśród nich te jadalne. Opowie o zastosowaniu ziół, ich dobroczynnym wpływie, prozdrowotnych właściwościach oraz jak mogą być wykorzystywane w domowej kuchni.

Drugą część spotkania wypełnią zajęcia kulinarne. Zgromadzone podczas spaceru roślinne trofea uczestnicy pod okiem instruktorki zamienią w pyszne dania. Warsztaty zakończą się wspólną degustacją. Będzie też okazja rozmawiać o ekologicznej kuchni i tworzeniu prostych smacznych dań z naturalnych składników, jak i o zaletach redukcji plastiku w naszej kuchni czy koniecznościach większego dbania o Planetę.

Katarzyna Gubała w roślinnej kuchni specjalizuje się od lat. Współpracuje z najlepszymi kucharzami, dietetykami i osobowościami świata kulinarnego. Prowadzi firmę szkolącą obsługę lokali gastronomicznych pod kątem kuchni wege. Ma na swoim koncie szkolenia m.in. dla takich hoteli jak sieć AC Marriott, sieć Accor, czy Górskie Resorty. Jest autorką bestsellerowych książek „Wege energia”, „Wege w kwadrans. 125 szybkich przepisów kuchni roślinnej”, „Warzywa górą! Od korzeni po liście”. Prowadzi warsztaty kulinarne i wykłady o kuchni roślinnej, jest też nauczycielem jogi, medytacji i uważności.

12:00-15:00 | wstęp wolny | warsztat outdoorowy dla dzieci, dorosłych, rodzin | bez ograniczenia wiekowego | grupa 20 osób

Warsztaty są elementem programu festiwalu C-Change w Światowidzie -> stawiam na zielone!

autor:
zmodyfikowano  4 lata temu  »  
przewiń ekran do początku stronyprzewiń ekran do początku strony

Wybierz kasę biletową:

ZAMKNIJ