koncentrator kultury wyciskamy 100% kultury z kultury - wyciskaj z nami!

INFORMACJA:

dla zakresu jest nie ma danych
dlatego przekierowano do zakresu BYŁO
OK

Na naszych stronach internetowych stosujemy pliki cookies.

Korzystając z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień przeglądarki
wyrażasz zgodę na stosowanie plików cookies zgodnie z  Polityką Prywatności.

» ROZUMIEM I AKCEPTUJĘ
Wrocławianka roku GalaARTYSTA BEZ GRANIC PAFAWAGCO JEST GRANE - LISTOPAD 2024 - nr 365
zmodyfikowano  rok temu  »  

Z kuchnią dookoła świata - warsztaty kulinarne dla dzieci

CO było GRANE - ARCHIWALNE TERMINY » » 2 287 wyświetleń od 9 listopada 2023
  • od: 22 stycznia 2024, poniedziałek
    do: 26 stycznia 2024, piątek

Kreatywne Ferie w Krzywym Kominie! Przygoda czeka!

Z kuchnią dookoła świata to cykl zimowych warsztatów kulinarnych składający się z 5 wyjątkowych spotkań. Dzieci poznają czarodziejski świat różnorodnych smaków i odkryją, że gotowanie nie musi być tylko zwykłą, codzienną czynnością. Wręcz przeciwnie! Okaże się, że samodzielne przygotowywanie posiłków może sprawiać wielką przyjemność. Warsztaty kulinarne przeniosą najmłodszych do świata kolorów, przypraw, smaków i zapachów.

PONIEDZIAŁEK

Hola! Smaki Meksyku na talerzu! Kuchnia meksykańska jest niezwykle fascynującą mieszanką tradycji. Zachwyca bogactwem aromatycznych przypraw oraz świeżych warzyw i owoców. Łączy w sobie smaki kuchni prekolumbijskiej i hiszpańskiej. Podczas warsztatów przygotujemy pyszne tapas. A w części kreatywnej stworzymy niesamowite maski.

WTOREK

Ciao Italia! Kto nie lubi pizzy? Chyba nikt! Podczas zajęć zrobimy przepyszną pizzę, ale nie taką zwykłą. Będzie miała najwymyślniejsze kształty: kota, serca czy węża. Po pizzowym szaleństwie czas na kreatywną zabawę! Każdy uczestnik będzie mógł zamienić się w mistrza Arcimboldo i wyczarować prawdziwe dzieło sztuki!

ŚRODA

Burgery to kwintesencja amerykańskiego jedzenia typu comfort:) Można je spożywać w nieskończonej ilości. Na warsztatach przygotujemy burgery z kotlecikami z czerwonej soczewicy z dodatkami. To zdrowa, doskonała alternatywa dla „klasycznych” hamburgerów. Z sosami własnej roboty stanowić będą iście królewskie danie!

W części kreatywnej wyczarujemy łapacze snów, które powieszone nad łóżkiem przynoszą szczęście i zatrzymują nocne koszmary. Wyjątkowe, ręcznie plecione łapacze składają się z różnych elementów – sznureczków, koralików i piórek, które pomagają w spełnianiu się dobrych życzeń, dodają odwagi i mądrości. Oprócz właściwości magicznych łapacze pięknie prezentują jako etniczna dekoracja.

CZWARTEK

Lepimy pierogi z falbanką! Na warsztatach poznamy wszystkie sekrety sławnego polskiego dania. Na warsztatach będziemy razem będziemy zagniatać, wałkować, lepić i poznawać tajniki pierogowego ciasta. W części kreatywnej będziemy tworzyć obrazy z suszonych kwiatów. To taka mała namiastka łąki, pełna kolorów, pachnąca ciepłem i słońcem.

PIĄTEK

Francuskie naleśniki są super bazą do dań wytrawnych i słodkich. Poznaj recepturę na najlepsze ciasto naleśnikowe – cieniutkie, delikatne i do tego idealne nadzienie! Wspólnie z dziećmi będziemy kręcić ciasto i wesoło podrzucać placuszki na patelni! Mniam! Najlepsze zakończenie turnus! W części kreatywnej zrobimy oryginalne przepiśniki, do których wkleimy przepisy z całego tygodnia.

Warsztaty poprowadzi:

AGATA ŁOŚ – wrocławianka zakochana we wszystkim co zielone. Uprawia ogródki, zazielenia parapety, zjada zielone rośliny i obdarowuje zielonym wszystkich naokoło. Edukatorka z zakresu edukacji ekologicznej, plastyczka z miłości odziedziczonej po ojcu, z wykształcenia filolożka oraz nauczycielka przedszkolna i wczesnoszkolna. Matka dwóch nastoletnich córek, żona początkującego browarnika i opiekunka zezowatego psa. Uwielbia las, jazdę na rowerze i słodycze.

WIEK UCZESTNIKÓW: 6-12 lat

CENA:

💛 850 zł cena turnusu 💚 180 zł pojedynczy dzień

CO OBEJMUJE CENA?

  • opiekę w godz. 7:30-16:30
  • fantastycznych prowadzących
  • kreatywne warsztaty i animacje
  • pełne wyżywienie

RAMOWY PLAN DNIA WARSZTATOWEGO

  • 07:30 – 09:00 - śniadanie
  • 09:00 – 10:00 - zajęcia integracyjne, wyjście na dwór
  • 10:00 – 12:00 - zajęcia warsztatowe cz.1.
  • 12:00 – 12:30 - obiad – I danie
  • 12:30 – 14:00 - zajęcia warsztatowe cz.2.
  • 14:00 – 14:30 - obiad – II danie
  • 14:30 – 15:30 - zajęcia kreatywne, wyjście na dwór (w piątek najczęściej organizujemy, pożegnalny seans filmowy:)
  • 15:30 – 16:00 - podwieczorek
  • 16:00 – 16:30 - czas absolutnie freestyle

Więcej informacji oraz zapisy: https://www.krzywykomin.pl/product/i-turnus-z-kuchnia-dookola-swiata-22-26-01/

zmodyfikowano  rok temu  »  
przewiń ekran do początku stronyprzewiń ekran do początku strony

Wybierz kasę biletową:

ZAMKNIJ