koncentrator kultury wyciskamy 100% kultury z kultury - wyciskaj z nami!

Na naszych stronach internetowych stosujemy pliki cookies.

Korzystając z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień przeglądarki
wyrażasz zgodę na stosowanie plików cookies zgodnie z  Polityką Prywatności.

» ROZUMIEM I AKCEPTUJĘ
zmodyfikowano  6 lat temu  »  

Miejsca, ludzie, pasje.

CO było GRANE - ARCHIWALNE TERMINY » » 900 wyświetleń od 17 października 2008
  • 27 października 2008, poniedziałek
    » 18:30

Kuchnia Wrocławia. Spotkanie Kultur Kulinarnych.

Czekoladziarnia przy ul. Włodkowica 19 i Nasza Galeria, serdecznie zapraszają na na pierwwsze spotkanie z cyklu "Miejsca, ludzie, pasje", w poniedziałek 27 października o godz. 18.30.

"Kuchnia Wrocławia. Spotkanie Kultur Kulinarnych" - o tym jak dawniej gotowano we wrocławskich domach i lokalach opowie Barbara Jakimowicz-Klein wspołautorka książki „Kuchnia Wrocławia". Wrocław to miasto spotkań, rowniez spotkań kulinarnych. Kuchnia wrocławska była i jest mieszanką kuchni wielu narodowości. W przedwojennym Wrocławiu jadano kiełbaski, śledzie, ale i zupę migdałową czy homary. A jakie potrawy podawano w słynnej Piwnicy Świdnickiej czy też w Hotelu Monopol? Jaki jest przepis na wyśmienity deser lodowy Prinz Puckler? Czy trudno jest zrobić "zupę ktrolowej"? Z czym podawano wrocławskie kluski? Na te i inne "smakowite opowieści" zapraszamy do Czekoladziarni!

bilety:

wstęp wolny

autor:
zmodyfikowano  6 lat temu  »  
przewiń ekran do początku stronyprzewiń ekran do początku strony

Wybierz kasę biletową:

ZAMKNIJ