koncentrator kultury wyciskamy 100% kultury z kultury - wyciskaj z nami!

INFORMACJA:

dla zakresu jest nie ma danych
dlatego przekierowano do zakresu BYŁO
OK

Na naszych stronach internetowych stosujemy pliki cookies.

Korzystając z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień przeglądarki
wyrażasz zgodę na stosowanie plików cookies zgodnie z  Polityką Prywatności.

» ROZUMIEM I AKCEPTUJĘ
Wrocławianka roku GalaCO JEST GRANE - LISTOPAD 2024 - nr 365ARTYSTA BEZ GRANIC PAFAWAG
zmodyfikowano  3 lata temu  »  

Spotkanie autorskie online z Joanną Brodzik

CO było GRANE - ARCHIWALNE TERMINY » » 4 165 wyświetleń od 5 listopada 2021
  • 8 listopada 2021, poniedziałek
    » 18:00

Interaktywne transmisje odbywają się na stronie Facebook.com/empik.com. W trakcie wydarzeń możliwe jest zadawanie pytań w komentarzach pod streamingiem. Wszystkie spotkania tłumaczone są na język migowy. Partnerem cyklu Premiera online jest mBank.

W ramach cyklu Premiera online w studiu Empiku zagości Joanna Brodzik, autorka książki „Umami. Opowieści i przepisy” (Wydawnictwo Znak Koncept). Spotkanie połączone będzie z sesją live cooking, z której internauci dowiedzą się, jak w prosty sposób przyrządzić libańską sałatkę tabbouleh. Rozmowę z autorką poprowadzi Weronika Wawrzkowicz.

„Umami. Opowieści i przepisy” to dowcipna opowieść kulinarna przeplatana sprawdzonymi przepisami zarówno na potrawy kuchni tradycyjnej, jak i na egzotyczne dania z różnych zakątków świata. Joanna Brodzik zabiera czytelnika w sensualną podróż przez kontynenty pachnące cynamonem, szafranem, dojrzałymi pomidorami i ukochanymi truskawkami. Opowiada, jaki wpływ na kulinarną mapę świata mieli Marco Polo, Krzysztof Kolumb czy Amerigo Vespucci, kto przypłacił życiem ich wiekopomne odkrycia, jaki związek z soczewką ma soczewica, a także uprawy jakich roślin zmieniły bieg historii.

Autorka doradzi, jak nie marnować jedzenia, kiedy warto zacząć przygotowywać noworoczny bigos i czym zastąpić cukier w diecie. Książka pełna jest przepisów, które powstały z miłości do ludzi, szacunku do produktów i umiejętności słuchania historii opowiadanych przy wspólnym stole.

zmodyfikowano  3 lata temu  »  
przewiń ekran do początku stronyprzewiń ekran do początku strony

Wybierz kasę biletową:

ZAMKNIJ