koncentrator kultury wyciskamy 100% kultury z kultury - wyciskaj z nami!

INFORMACJA:

dla zakresu jest nie ma danych
dlatego przekierowano do zakresu BYŁO
OK

Na naszych stronach internetowych stosujemy pliki cookies.

Korzystając z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień przeglądarki
wyrażasz zgodę na stosowanie plików cookies zgodnie z  Polityką Prywatności.

» ROZUMIEM I AKCEPTUJĘ
Wrocławianka roku GalaCO JEST GRANE - LISTOPAD 2024 - nr 365ARTYSTA BEZ GRANIC PAFAWAG
zmodyfikowano  12 lat temu  »  

IX edycja Festiwalu Dobrego Smaku

Łódź »
CO było GRANE - ARCHIWALNE TERMINY » » 18 712 wyświetleń od 13 kwietnia 2012

Łódź » Piotrkowska » NA MAPIE

  • od: 24 maja 2012, czwartek
    do: 27 maja 2012, niedziela

Zapraszamy restauratorow i właścicieli kawiarni z ulicy Piotrkowskiej (i bezpośredniego sąsiedztwa) do udziału w kolejnym Festiwalu Dobrego Smaku. Po dwuletnich przygodach z drobiem, przyszedł czas na dania oparte o tradycję i sezonowość. Właśnie te dwa hasła są motywem przewodnim 9. edycji Festiwalu Dobrego Smaku, ktory odbędzie się w dniach 24-27 maja 2012.

W tym roku szefom kuchni dajemy dużo swobody. Tradycja i Sezonowość, czyli hasło przewodnie 9. edycji Festiwalu Dobrego Smaku, daje kucharzom możliwość popuszczenia wodzy fantazji. Nie narzucamy żadnych składnikow, co więcej - nie ograniczamy się do kuchni polskiej! Wszak „Tradycję i Sezonowość" można kultywować w kuchniach całego świata.

Szefowie kuchni restauracji z ulicy Piotrkowskiej (i bezpośredniego sąsiedztwa), biorących udział w Festiwalu, powinni przygotować festiwalowe danie oparte o modną ideę zwrocenia się ku tradycji, z wykorzystaniem sezonowych produktow.

Konkursowe danie, serwowane przez cały czas trwania FDS, powinno w jasny sposob odnosić się do hasła przewodniego tegorocznej edycji, nie musi być daniem mięsnym, ale ważne, by zwrociło uwagę łodzian. Dlaczego to ważne? Bo po raz kolejny to łodzianie, w głosowaniu smsowym, wybiorą swoje ulubione danie. Dania oceniać będzie także anonimowe jury, ktore przyzna swoją nagrodę. Co jeszcze warto wiedzieć o konkursowym daniu? Powinno być autorskie, wyjątkowe i musi być w specjalnej, konkursowej cenie - 10 zł.

Festiwal Dobrego Smaku to doskonała forma promocji restauracji i kawairni - w trakcie czterech dni trwania imprezy łodzkie lokale odwiedzi kilkuset poszukiwaczy dobrego smaku. O Festiwalu informować będą patroni medialni: m.in. łodzka redakcja „Gazety Wyborczej" i kanał telewizyjny Kuchnia+ (dawniej Kuchnia.tv). Rozbudowany program Festiwalu zakłada rownież m.in. wspolne gotowanie z Grzegorzem Łapanowskim - znanym propagatorem kuchni sezonowej i bio.

Po pysznym obiedzie czas na deser i dobrą kawę. Dlatego zapraszamy też kawiarnie z ul. Piotrkowskiej i przecznic do drugiego, festiwalowego konkursu. Sezonowy deser (np. z wykorzystaniem typowych, majowych owocow), serwowany wraz z kawą, w wersji festiwalowej musi kosztować 7 zł.

Rownież w tej rywalizacji decydują łodzianie w głosowaniu smsowym, a także jurorzy. Już w ostatni weekend maja dowiemy się, gdzie można napić się najlepszej „małej czarnej" i zjeść pyszne, słodkie co nieco.

Nie czekaj dłużej, zgłoś swoją restaurację i kawiarnię już dziś do 9. edycji Festiwalu Dobrego Smaku - ulubionego festiwalu łodzkich smakoszy!!

Na zgłoszenia czekamy tylko do 15 kwietnia!

bilety:

wstęp wolny

autor:
zmodyfikowano  12 lat temu  »  
przewiń ekran do początku stronyprzewiń ekran do początku strony

Wybierz kasę biletową:

ZAMKNIJ