koncentrator kultury wyciskamy 100% kultury z kultury - wyciskaj z nami!

Na naszych stronach internetowych stosujemy pliki cookies.

Korzystając z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień przeglądarki
wyrażasz zgodę na stosowanie plików cookies zgodnie z  Polityką Prywatności.

» ROZUMIEM I AKCEPTUJĘ
TINA
zmodyfikowano  8 lat temu  »  

Droga do zmiany, czyli co można zrobić z nawykami żywieniowymi

Łódź »
CO było GRANE - ARCHIWALNE TERMINY » » 14 468 wyświetleń od 26 września 2016
  • 12 października 2016, środa
    » 12:30, 15:30

Szkolenie dotyczy podstaw zdrowego odżywiania w oparciu o nową Piramidę Żywienia z 2016 roku. Wyjaśnia również zwodniczość popularnych diet sugerując wolną, ale systematyczną zmianę nawyków żywieniowych.

CELE:
1. Przekazanie wiedzy na temat poszczególnych grup produktów i składników żywieniowych i ich udziału w dziennym menu.
2. Pokazanie uczestnikom jak prawidłowo komponować posiłki, by były smaczne, a jednocześnie zdrowe.
3. Zapoznanie uczestników z metodą "małych kroków" w dziedzinie zmiany nawyków żywieniowych.

PROGRAM:
1. Wprowadzenie w tematykę żywienia.
2. Wyjaśnienie pojęcia "dieta" - dyskusja.
3. Prezentacja i omówienie Piramidy Żywienia z 2016 roku.
4. Popularne diety (wg uczestników) - korzyści i zagrożenia.
5. Co nami kieruje: głód czy apetyt?
6. Omówienie pojęcia "nawyk żywieniowy" - dyskusja.
7. Jak wprowadzić zmiany - propozycje uczestników.
8. Podsumowanie warsztatu - korzyści dla uczestników.

KORZYŚCI Z UDZIAŁU:
1. Umiejętność oceny popularnych i modnych diet, pod względem korzyści i zagrożeń.
2. Prawidłowy dobór produktów w komponowaniu własnego jadłospisu.
3. Odróżnianie produktów zdrowych od "pseudo zdrowych"
4. Umiejętność wprowadzenia małych, ale korzystnych zmian do własnego sposobu żywienia i stylu życia.

DLA KOGO:
Osoby dorosłe obojga płci zainteresowane zdrowym stylem życia i tematyką żywienia.

PROWADZI:
AGNIESZKA TARKOWSKA
- Tematyką odżywiania zainteresowałam się 15 lat temu, kiedy wykluczyłam ze swojej diety mięso. Od tego momentu poszerzam swoją wiedzę, zarówno teoretyczną jak i praktyczną, w zakresie żywienia. Ukończyłam studia w WSBiNoZ na kierunku dietetyka o specjalności psychodietetyka.

INFORMACJE ORGANIZACYJNE: Wielkość grupy: 5-10 osób

TERMIN: 12.10.2016 (środa), w godzinach 12.30 - 15.30

INWESTYCJA: udział w ramach Festiwalu Warsztatów Pro Bono - Darowizna na cele statutowe w wysokości 111 zł uprawnia do wejścia na dowolną ilość warsztatów, konsultacji, sesji coachingowych.

ZAPISY I ZGŁOSZENIA: a.krysiak@11muz.pl, 535 044 488

MIEJSCE: The Miejsce, siedziba Fundacji 11 Muz Innowacje w Kulturze, Łódź ul. Piramowicza 11/13

autor:
zmodyfikowano  8 lat temu  »  
przewiń ekran do początku stronyprzewiń ekran do początku strony

Wybierz kasę biletową:

ZAMKNIJ