koncentrator kultury wyciskamy 100% kultury z kultury - wyciskaj z nami!

Na naszych stronach internetowych stosujemy pliki cookies.

Korzystając z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień przeglądarki
wyrażasz zgodę na stosowanie plików cookies zgodnie z  Polityką Prywatności.

» ROZUMIEM I AKCEPTUJĘ
CO JEST GRANE - styczeń 2021 - nr 321
zmodyfikowano  2 lata temu

Aga Zaryan Christmas Song

Łódź »
CO było GRANE - ARCHIWALNE TERMINY » » 23 229 wyświetleń od 4 października 2016

Łódź » ul. Łąkowa 29 » NA MAPIE

  • 15 listopada 2018, czwartek
    » 19:00

AGA ZARYAN CHRISTMAS SONGS

Tego wieczoru artystka zaprezentuje nastrojowy program z jazzowymi interpretacjami utworów o tematyce świątecznej. Na gości czeka prawdziwa uczta muzyczna. Usłyszymy ponadczasowe standardy oraz niezapomniane kolędy w wykonaniu jednego z najbardziej charyzmatycznych głosów jazzu. Podczas koncertu we Wrocławiu Zaryan wystąpi na scenie w towarzystwie European Jazz Quartet.

Aga Zaryan jest dziś rozpoznawalną w świecie wokalistką, której reputacja sięga od Tokyo do Nowego Yorku. Artystka przybliża współczesnej publiczności to, co najlepsze w jazzie, kontynuując tradycję takich artystów jak Shirley Horn, Carmen McRea i Joni Mitchell. Jest pierwszą oraz jedyną polską wokalistką, której płyty ukazują się nakładem legendarnej wytwórni Blue Note Records z Manhattanu. Wyróżnia ją indywidualny styl i podejście do śpiewania z charakterystyczną lekkością frazowania oraz ciepłym matowym tonem głosu. Wokalistce udało się połączyć ambitne cele artystyczne z umiejętnością dotarcia do szerokiej publiczności, co zaowocowało nagraniem ośmiu albumów.

Koncerty Agi Zaryan słyną z niepowtarzalnego nastroju. Artystka występuje z powodzeniem na niezliczonych polskich oraz zagranicznych scenach, m.in. w renomowanych klubach europejskich i amerykańskich, w Japonii, Chinach, Izraelu, Turcji, Rosji i Islandii. Swój sukces zawdzięcza niezwykłej barwie głosu, charyzmie scenicznej i możliwości współpracy z najznamienitszymi muzykami z Europy oraz Stanów Zjednoczonych.

Dyskografia:

2002/2007 -- "My Lullaby" -- album CD -- Złota Płyta
2006 -- "Picking Up The Pieces" album CD -- Potrójna Platynowa Płyta
2007 -- "Umiera piękno" -- album CD -- Platynowa Płyta / Fryderyk
2008 -- "Live at Palladium" -- album koncertowy 2CD/DVD-- Poczwórna Platynowa Płyta
2010 -- "Looking Walking Being" album CD -- Podwójna Platynowa Płyta
2011 -- "A Book of Luminous Things" album CD -- Platynowa Płyta / Róża Gali
2011 -- "Księga olśnień" album CD -- Złota płyta / Fryderyk
2013 -- "Remembering Nina & Abbey" A Trribute to Nina Simone & Abbey Lincoln -- Platynowa Płyta

zmodyfikowano  2 lata temu
przewiń ekran do początku stronyprzewiń ekran do początku strony

Wybierz kasę biletową:

ZAMKNIJ