koncentrator kultury wyciskamy 100% kultury z kultury - wyciskaj z nami!

INFORMACJA:

dla zakresu jest nie ma danych
dlatego przekierowano do zakresu BYŁO
OK

Na naszych stronach internetowych stosujemy pliki cookies.

Korzystając z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień przeglądarki
wyrażasz zgodę na stosowanie plików cookies zgodnie z  Polityką Prywatności.

» ROZUMIEM I AKCEPTUJĘ
Perform[ing] POLAND - Przegląd sztuki performansuWrocławianka roku GalaCO JEST GRANE - listopad 2024 - nr 365
zmodyfikowano  11 lat temu  »  

Paella i dania z ryżu

Kraków »
CO było GRANE - ARCHIWALNE TERMINY » » 23 447 wyświetleń od 18 października 2013
  • 4 listopada 2013, poniedziałek
    » 17:30 - 20
  • 26 października 2013, sobota
    » 9:30 - 12

Cervantes w kuchni. Warsztaty kulinarne: Paella i dania z ryżu (Paellas y arroces del Mediterráneo)

Zapraszamy na warsztaty kulinarne Cervantes w kuchni, w trakcie których uczestnicy, pod okiem Alejo Torreblanca, szefa kuchni i właściciela restauracji Valparaíso, będą mogli nauczyć się jak przygotowywać tradycyjne hiszpańskie potrawy i poznać ich tajniki.

Uczestnicy zajęć dowiedzą się, jak przygotować tradycyjną hiszpańską paellę w wersji podstawowej oraz w różnych wariantach regionalnych. Szef kuchni zdradzi również, na czym polega sekret udanej paelli i jak można zmienić jej skład w zależności od indywidualnych gustów.

Czas trwania zajęć: każde spotkanie - 180 min. (3 godz.)

Miejsce: Restauracja Valparaíso, ul. Dietla 33, Kraków

Ceny: za jedno spotkanie: 135 zł (słuchacze kursów Instytutu Cervantesa w Krakowie), 150 zł (pozostałe osoby)

Warsztaty odbywają się w języku hiszpańskim, z tłumaczeniem na jęz. polski.

Ilość miejsc ograniczona.

Informacje i zapisy:

Instytut Cervantesa

Ul. Kanonicza 12

Tel. 12 421 34 24, 12 421 32 55

cracovia@cervantes.pl

O prowadzącym zajęcia:

Alejo Torreblanca Leiva, Chilijczyk od dwóch lat mieszkający w Polsce, szef kuchni i właściciel restauracji Valparaíso w Krakowie, w której serwowane są typowe dania kuchni hiszpańskiej i Ameryki Łacińskiej. Torreblanca kształcił się w Chile, a doświadczenie zawodowe zdobył w Hiszpanii w trakcie ponad dziesięcioletniej pracy jako kucharz i szef kuchni w Kraju Basków, Katalonii, Andaluzji i na Majorce.

autor:
zmodyfikowano  11 lat temu  »  
przewiń ekran do początku stronyprzewiń ekran do początku strony

Wybierz kasę biletową:

ZAMKNIJ