koncentrator kultury wyciskamy 100% kultury z kultury - wyciskaj z nami!

INFORMACJA:

dla zakresu jest nie ma danych
dlatego przekierowano do zakresu BYŁO
OK

Na naszych stronach internetowych stosujemy pliki cookies.

Korzystając z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień przeglądarki
wyrażasz zgodę na stosowanie plików cookies zgodnie z  Polityką Prywatności.

» ROZUMIEM I AKCEPTUJĘ
KLIMT Wrocław
zmodyfikowano  11 lat temu  »  

WARSZTATY CZEKOLADOWE

Kraków »
CO było GRANE - ARCHIWALNE TERMINY » » 16 907 wyświetleń od 7 kwietnia 2014

Po bardzo udanych warsztatach ziołowych, zapraszamy na drugi z cyklu warsztatów ogrodniczych realizowanych we współpracy z Psem Ogrodnika, czyli projektem edukacji ogrodniczej stworzonym przez pasjonatów i specjalistów w dziedzinie botaniki.

Tym razem zajmiemy się słodkim tematem czekolady! Spojrzymy na nią z różnych perspektyw, dowiemy się skąd się bierze i dlaczego jej smak tak nas pociąga.

Podczas warsztatów zajmiemy się:

  • historią czekolady (od czasów Majów i Azteków), odkryciami i wynalazkami, które ‚ukształtowały’ dzisiejszą czekoladę, - ciekawostkami o roślinie – kakaowcu, - rodzajami czekolad i różnicami między nimi, poznamy czynniki decydujące o jakości, - degustacją w formie testu konsumenckiego z zasłoniętymi oczami, - przygotowaniem czekolady do picia z czekolady w tabliczce, - przygotowaniem czekolady do picia z własnoręcznie zmielonego ziarna.

KIEDY: 25.04.2014 (piątek), godz. 18:00 – 19:30 GDZIE: BAJLA, ul. Starowiślna 55/4, Kraków KOSZT: 50 zł (w cenę wliczone są wszystkie materiały) ZAPISY: e-mail: kontakt@bajla.pl, tel. 534 583 153

autor:
zmodyfikowano  11 lat temu  »  
przewiń ekran do początku stronyprzewiń ekran do początku strony

Wybierz kasę biletową:

ZAMKNIJ