koncentrator kultury wyciskamy 100% kultury z kultury - wyciskaj z nami!

INFORMACJA:

dla zakresu jest nie ma danych
dlatego przekierowano do zakresu BYŁO
OK

Na naszych stronach internetowych stosujemy pliki cookies.

Korzystając z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień przeglądarki
wyrażasz zgodę na stosowanie plików cookies zgodnie z  Polityką Prywatności.

» ROZUMIEM I AKCEPTUJĘ
Perform[ing] POLAND - Przegląd sztuki performansuWrocławianka roku GalaCO JEST GRANE - listopad 2024 - nr 365
zmodyfikowano  10 lat temu  »  

IMPREZA KARNAWAŁOWA ze Spektaklem Orientalnym "Podróż Sheherezady"

Kraków »
CO było GRANE - ARCHIWALNE TERMINY » » 14 072 wyświetleń od 22 stycznia 2015
  • 31 stycznia 2015, sobota
    » 20:00

Tegoroczny karnawał jest zbyt krótki, aby opuścić choć jedną imprezę. Zapraszamy na zabawę orientalną. Aż 11 tancerek przeniesie gości w świat orientu. Kuchnia przygotuje kolację również w tym klimacie (pełne menu w piątek). Bawić się będziemy do białego rana przy muzyce z krainy baśni tysiąca i jednej nocy. Wystąpią:Shireen Jamilah (twórca/reżyser spektaklu), Lamya, Morjana, Salimah, Dżipsi, Freya, Sakina, Ishtar, Azhar, Zafira, Megi Pastuszko,

MENU BLISKOWSCHODNIE Na gości będą czekać stoły zastawione miseczkami z aromatycznymi przekąskami i półmiskami płaskiego arabskiego chleba (khobez).

Przystawki

• Hummus z aromatem czosnku i kminu • Ser owczy marynowany z papryką, skórką cytryny i tymiankiem • Pasta z pieczonej papryki i sera koziego • Shatta – dip z osytrych papryczek i ziół • Oliwki marynowane • Gęsty jogurt z harissą i pieprzem

Następnie zostanie podana lekka i odświeżająca sałataka libańska Tabbouleh. W jej skład wchodzą: ogórek, pomidor, natka pietruszki, mięta, oliwa, kuskus, czerwona cebula, cytryna.

Danie główne

Danie główne to tażin wołowy – marokański gulasz z mięsa wołowego z ciecierzycą, suszonymi śliwkami i bogactwem przypraw.

Deser

Na deser zaserwujemy Basbousę – egipskie ciasto z semoliny oblane syropem z dodatkiem wody z kwiatu pomarańczy i wody różanej. Dodatkiem do ciasta będzie bita śmietana z miodem tymiankowym.

(Menu wieczoru można wymienić na wegańskie)

-humus,ser weganski,pasta z pieczonej papryki i jogurtem sojowym jogurt wegański z harissą i pieprzem

-sałataka libańska Tabbouleh. W jej skład wchodzą: ogórek, pomidor, natka pietruszki, mięta, oliwa, kuskus, czerwona cebula, cytryna.

-Tażin wegański- marokański gulasz z ciecierzycą, suszonymi śliwkami i bogactwem przypraw.

-Na deser zaserwujemy Basbousę – egipskie ciasto z semoliny oblane syropem z dodatkiem wody z kwiatu pomarańczy i wody różanej. Dodatkiem do ciasta będzie śmietana słonecznikowa z miodem tymiankowym.

Cena biletu 120 zł od osoby

Przedsprzedaż biletów w klubie Kabaret przy ul.Krakowskiej 5 w godz 17.00-22.00 do dnia 29.01.2015 tel.501747418 kabaret.krakow@interia.pl

autor:
zmodyfikowano  10 lat temu  »  
przewiń ekran do początku stronyprzewiń ekran do początku strony

Wybierz kasę biletową:

ZAMKNIJ