koncentrator kultury wyciskamy 100% kultury z kultury - wyciskaj z nami!

INFORMACJA:

dla zakresu jest nie ma danych
dlatego przekierowano do zakresu BYŁO
dla zakresu jest nie ma danych
dlatego przekierowano do zakresu BYŁO
OK

Na naszych stronach internetowych stosujemy pliki cookies.

Korzystając z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień przeglądarki
wyrażasz zgodę na stosowanie plików cookies zgodnie z  Polityką Prywatności.

» ROZUMIEM I AKCEPTUJĘ
SIŁY PRZEPŁYWU BWA SICKOMEDANON SOLA SCRIPTA 2024CO JEST GRANE - LIPIEC/SIERPIEŃ 2024 - nr 362KRUPA
zmodyfikowano  8 lat temu  »  

Warsztaty kulinarne NF! Kraków-Jerozolima, kuchnia żydowska: cymes, risotto naleśniki

Kraków »
CO było GRANE - ARCHIWALNE TERMINY » » 16 244 wyświetleń od 4 lutego 2016
  • 14 lutego 2016, niedziela
    » 12:00

Po niezwykle udanych pierwszych warsztatch tego cyklu, kontynuujemy spotkania z wegetariańską kuchnią żydowską, która nie jest nam przcież obca, a nazwy dań brzmią ałkiem znajomo. I nic dziwnego, bo przecież właśnie tę kuchnię stworzył naród rozproszony po całym świecie. Podczas warsztatów kulinarnych, przygotowanych przy współpracy z JCC, nauczymy się przygotowywać charakterystyczne dla kuchni żydowskiej potrawy we współczesnej odsłonie.

BILETY i więcej informacji:

http://labsintown.pl/kulinaria/341-warsztaty-kulinarne-nf-krakow-jerozolima-kuchnia-zydowska-cymes-risotto-nalesniki.html

Tym razem, 7 lutego w g. 12 - 16, podczas warsztatów zrobimy: cymes, naleśniki i risotto. Dodatkwo przygotujemy: pastę z marchewki i tahini oraz libijski pikantny dip dyniowy

Prowadzenie warsztatów: Kasia Pilitowska i Magda Wójcik (Najedzeni Fest)

Jedzenie jest przyjemnością, którą dzielimy z bliskimi, choć czasami jemy sami, w pośpiechu, byle co, bo nie mamy czasu, ani pomysłu gdzie zjeść. Jednak cóż może być bardziej przyjemne, niż posiłek w dobrym towarzystwie przy wspólnym stole? Kuchnia jest częścią kultury każdego narodu. Odkrywając smak nowych potraw i słuchając opowieści o jedzeniu, poznajemy historię ludzi, z którymi siadamy do stołu. I nie chodzi tu o wiedzę naukową, lecz o dotarcie do duszy, pamięci i doświadczeń pokoleń. Najcenniejsze staje się poznanie innego i cieszenie się różnorodnością.

autor:
zmodyfikowano  8 lat temu  »  
przewiń ekran do początku stronyprzewiń ekran do początku strony

Wybierz kasę biletową:

ZAMKNIJ