koncentrator kultury wyciskamy 100% kultury z kultury - wyciskaj z nami!

Na naszych stronach internetowych stosujemy pliki cookies.

Korzystając z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień przeglądarki
wyrażasz zgodę na stosowanie plików cookies zgodnie z  Polityką Prywatności.

» ROZUMIEM I AKCEPTUJĘ
Wrocławianka roku GalaPerform[ing] POLAND - Przegląd sztuki performansuCO JEST GRANE - listopad 2024 - nr 365
zmodyfikowano  8 lat temu  »  

WARSZTATY ŚWIĄTECZNE WEGAŃSKIEGO GOTOWANIA

Kraków »
CO było GRANE - ARCHIWALNE TERMINY » » 27 190 wyświetleń od 1 grudnia 2016
  • 8 grudnia 2016, czwartek
    » 17:00

Ponownie, tym razem w nowym studio spotykamy się przy świątecznym stole. Razem z Alicją w grupach ugotujemy bezmięsne potrawy, których nie może zabraknąć podczas zimowych świąt. Na warsztatach przygotujemy potrawy inspirowane dniami, które spędzamy w gronie rodzinnym. Polska tradycja kulinarna jest pod tym względem bardzo bogata. Przygotujemy sycące pasztety na bazie fasoli i grochów. Nauczymy się jak poprawnie zawijać krantz oraz strudel. Przygotujemy wspaniały aromatyczny sos, oraz głęboki w kolorze barszcz czerwony. Serdecznie zapraszamy na roślinną Wigilię.

w menu:

pasztet z białej fasoli z gruszką, makiem i palonym porem

pasztet z fasoli z burakiem, majerankiem i liściem laurowym

pasztet z zielonej soczewicy pod pierzynką z chrzanu

cymes z ziemniaków i śliwką wędzoną,

sos pieczeniowy z winem,

boczniaki a'la śledzik w octowej zalewie z cebulką

strudel drożdżowy z warzywami korzeniowymi

drożdżowy krantz z daktylową czekoladą.

ul.Zamoyskiego 73

warsztaty Wegańskie Święta z Alicją Rokicką Wegan Nerd

https://www.facebook.com/events/569634603231824/ http://kulinarnekreacje.com.pl/rezerwacja/

Prowadząca

Alicja Rokicka jest założycielką i autorką popularnego w Polsce bloga Wegan Nerd, ogłoszonego tytułem Kulinarnego Bloga Roku 2014 oraz Blogiem Roku 2015 przez 100 Best Poland Restaurants. Wegan Nerd to blog wegański w 100% roślinny, czyli taki w którym nie znajdziecie przepisów z mięsem, rybami oraz nabiałem w tym mlekiem i innymi produktami odzwierzęcymi. Prowadzi warsztaty i pokazy kulinarne w całej Polsce. Zajmuje się fotografią kulinarną. Listopadzie 2016 ukazała się jej pierwsza autorska książka kucharska "Wegan Nerd - moja roślinna kuchnia".'

Koszt warsztatów 190,00PLN Zgłoszenia - studio@kulinarnekreacje.com.pl

autor:
zmodyfikowano  8 lat temu  »  
przewiń ekran do początku stronyprzewiń ekran do początku strony

Wybierz kasę biletową:

ZAMKNIJ