koncentrator kultury wyciskamy 100% kultury z kultury - wyciskaj z nami!

Na naszych stronach internetowych stosujemy pliki cookies.

Korzystając z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień przeglądarki
wyrażasz zgodę na stosowanie plików cookies zgodnie z  Polityką Prywatności.

» ROZUMIEM I AKCEPTUJĘ
Perform[ing] POLAND - Przegląd sztuki performansuWrocławianka roku GalaCO JEST GRANE - listopad 2024 - nr 365
zmodyfikowano  7 lat temu  »  

Bartek Kieżun - Podwieczorek na dwa kieliszki # 37

Kraków »
CO było GRANE - ARCHIWALNE TERMINY » » 10 249 wyświetleń od 9 listopada 2017
  • 23 listopada 2017, czwartek
    » 19:00

Tym razem obok Mariusz Kapczyński za barem zasiądzie kucharz, dziennikarz i bloger, człowiek-kulinarna orkiestra - Krakowski Makaroniarz - Bartek Kieżun!

Panowie porozmawiają o boskiej włoskiej kuchni, kulturze jedzenia i niedawno wydanej książce Bartka - " Italia do zjedzenia".

Bartek Kieżun - dziennikarz kulinarny i bloger związany z magazynem KUKBUK. Z wykształcenia antropolog kultury, z zamiłowania kucharz. Miłośnik książek, nie tylko kulinarnych. Publikuje w magazynie Kukbuk. Stale współpracuje z Radiem Kraków, portalem Wirtualna Polska oraz Muzeum Żydów Polskich POLIN i Państwowym Muzeum Etnograficznym w Warszawie. W przerwach w pisaniu i gotowaniu prowadzi, wspólnie z Przemkiem Krupskim miejsce.sklep.pl – galerię z polskim dizajnem lat sześćdziesiątych. Absolwent krakowskiej Szkoły Sommelierów. Pierwszy polski zdobywca Barilla Cup. Jako kucharz gotuje i karmi, prowadzi warsztaty CUCINARE BENE, organizuje wyjątkowe kolacje degustacyjne oraz sędziuje na konkursach kulinarnych.

"Italia do zjedzenia" Wydawnictwo Buchmann będzie do kupienia podczas spotkania. ;)

Widzimy się na w czwartek - 23go, w wine barze przy Lipowej 6 F. Do zobaczenia! ;)

rezerwacje oraz info.o biletach: wino@krakoslowwines.pl

autor:
zmodyfikowano  7 lat temu  »  
przewiń ekran do początku stronyprzewiń ekran do początku strony

Wybierz kasę biletową:

ZAMKNIJ