koncentrator kultury wyciskamy 100% kultury z kultury - wyciskaj z nami!

Na naszych stronach internetowych stosujemy pliki cookies.

Korzystając z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień przeglądarki
wyrażasz zgodę na stosowanie plików cookies zgodnie z  Polityką Prywatności.

» ROZUMIEM I AKCEPTUJĘ
CO JEST GRANE - styczeń 2021 - nr 321
zmodyfikowano  8 lat temu

W górę Serca

Kraków »
CO było GRANE - ARCHIWALNE TERMINY » » 16 910 wyświetleń od 1 stycznia 2007
  • 29 listopada 2004, poniedziałek
    » 20:00

pamięci Pawła Gędłka

Wystąpią:

  • Marta Bizoń
  • Joanna Liszowska
  • Joanna Słowińska
  • Rafał Dziwisz
  • Janusz Radek
  • Jorgos Skolias
  • Kabaret Loch Camelot
  • Kurtyna Siemiradzkiego
  • Kapela Góralska Związku Podhalan “Podhalanie' z Ludźmierza

oraz gwiazdy seriali “Plebania', “Pensjonat pod różą', “Na Wspólnej'

Gospodarzem wieczoru będzie Jego Magnificencja prof. Jerzy Stuhr.

Dochód ze sprzedaży biletów przeznaczony zostanie dla Rodziny Pawła.

Bilety: 60 zł

Zapraszamy i apelujemy o hojność!

PAWEŁ GĘDŁEK

Aktor teatralny i filmowy, pedagog PWST im. L. Solskiego w Krakowie. (Stały asystent Jana Peszka) Data urodzenia: 1969.06.24 - (Nowy Targ) Wykształcenie: Wydział Aktorski PWST im. L. Solskiego w Krakowie (1989-1993)

1992-11-05 - Debiut teatralny Aktor Teatru Polskiego we Wrocławiu.

1992r – rola Pana 2 WDOWY reż. Sł. Mrożek, prapremiera światowa – Siena

1993r - Nagroda (Łódź - - wyróżnienie za rolę Laurentego w "Romeo i Julii" oraz Ducha Merkurego w "Zdradach miłosnych") W latach 1993-1996 aktor Teatru Ludowego w Nowej Hucie.

Role teatralne:

1993r – Merkucjo Romeo i Julia reż. K Orzechowski (Teatr Ludowy Kraków) Miron Sprawa podejrzana wg M. Białoszewskiego reż. M Rasiewicz (Teatr Ludowy Kraków) Mufti i Tancerz Mieszczanin szlachcicem reż. J. Stuhr (Teatr Ludowy Kraków)

1994r – Skierka Balladyna reż. R Zioło (Teatr Ludowy Kraków) Flote Czerwone nosy reż. Wł. Nurkowski (Teatr Ludowy Kraków)

1996r – Asystentura przy spektaklu dyplomowym Iwona księżniczka Burgunda opieka ped. Jan Peszek (PWST Kraków) Utworzenie Studia Teatralnego MOK Nowy Targ i realizacje przedstawień: 1 2 3 4...+nieskończoności, Brzechwałki, Nasze wigilie

1997r – prowadzenie zajęć w krakowskiej PWST z trzecim rokiem wydziału aktorskiego; projekt: Sceny z Czechowa wg tekstów A. Czechowa realizacja Kopciucha wg J. Głowackiego w ST MOK Nowy Targ Fleans Macbeth reż. J. Stuhr (Teatr Ludowy Kraków)

1998r – prowadzenie zajęć w krakowskiej P W S T na trzecim roku wydziału aktorskiego: projekt: Zemsta Aleksandra Fredry projekt: Nora H. Ibsena prowadzenie zajęć w Studiu Teatralnym MOK Nowy Targ Bardolf Wesołe kumoszki z Windsoru reż. Jerzy Stuhr (Teatr Ludowy Kraków) Duch Dziady cz. III Cela Konrada reż. Ł. Kos, M. Wrona (Teatr Ludowy Kraków)

Filmografia:

  • 1994 Legenda Tatr (młody Fiakier)
  • 1995 Kamień na kamieniu reż. R Beer (Michał)
  • 1996 Opowieść o Józefie Szwejku i jego drodze na front reż. Wł. Gawroński (Mikulaszek)
  • 1997 Kroniki domowe reż. L. Wosiewcz (Pan Młody)
  • 1997 Sława i chwała reż. K. Kutz
  • 1998 Cesarska miłość reż. L. Wosiewicz (Książę Aleksander)
  • 1998 Historia filozofii po góralsku reż. A. Więcek (Heraklit)
  • 1999 Przygody dobrego wojaka Szwejka
  • 1999 Republika marzeń reż. R. Zioło (Leon)
  • 2001 Na dobre i na złe serial TVP (Jasiek, skrzypek kapeli góralskiej)
  • 2000-2004 Plebania serial TVP (Romuś)
  • 2004 – ostatnia rola filmowa w filmie Wesele w reż. W.Smarzowski
zmodyfikowano  8 lat temu
przewiń ekran do początku stronyprzewiń ekran do początku strony

Wybierz kasę biletową:

ZAMKNIJ