koncentrator kultury wyciskamy 100% kultury z kultury - wyciskaj z nami!

INFORMACJA:

dla zakresu jest nie ma danych
dlatego przekierowano do zakresu BYŁO
OK

Na naszych stronach internetowych stosujemy pliki cookies.

Korzystając z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień przeglądarki
wyrażasz zgodę na stosowanie plików cookies zgodnie z  Polityką Prywatności.

» ROZUMIEM I AKCEPTUJĘ
KLIMT Wrocław
zmodyfikowano  12 lat temu  »  

Wykwintna kolacja dla smakoszy i koneserów win w hotelu Novotel Warszawa Centrum

CO było GRANE - ARCHIWALNE TERMINY » » 1 156 wyświetleń od 26 maja 2010
  • 10 czerwca 2010, czwartek
    » 19:30

*Nadziewana kaczka, sorbet bazyliowy i panna cotta z mango - takimi specjałami będą się delektować goście, ktorzy wybiorą się na wykwintną kolację do hotelu Novotel Warszawa Centrum 10 czerwca o godz. 19.30. W menu przygotowanym specjalnie na tę okazję znalazło się 7 dań oraz 5 specjalnie dobranych rodzajow win w regionu Bordeaux. Jest to pierwsza z cyklu imprez, jakie hotel zamierza organizować dla miłośnikow dobrej kuchni. *

Gospodarzem wieczoru będzie Brian Farrell, szef kuchni w hotelu Novotel Warszawa Centrum. Zaserwuje wyśmienite potrawy, ktore zaskoczą nawet najbardziej wymagających smakoszy. Opowie o sposobie ich przyrządzania a także o hotelowej restauracji Essencia, *do ktorej *zaprasza nie tylko klientow hotelu, ale także warszawiakow i turystow odwiedzających stolicę. W czasie kolacji goście będą mogli nie tylko rozkoszować się wyśmienitą kuchnią, ale także zapytać Briana Farrella o tajniki przygotowywania dań.

Terina z kaczki nadziewana słodkimi ząbkami czosnku - to jedno z dań, jakiego będzie można skosztować w czasie kolacji w hotelu Novotel Warszawa Centrum. W menu znalazły się także smażony okoń morski z sosem buraczano-szafranowym, sorbet bazyliowy oraz filet z polędwicy, serwowany z kaczą wątrobką, sosem tymiankowym i oliwą truflową. Nie zabraknie też przekąsek na zimno - goście będą mieli do wyboru szeroką gamę serow podawanych z suszonymi owocami. A na deser coś wyjątkowego - panna cotta ze świeżymi owocami mango. Do wszystkich dań serwowane będą francuskie wina z regionu Bordeaux. Opowie o nich David Froleon z Compagnie Medocaine des Grands Cru, podając jednocześnie ciekawe informacje na temat sztuki serwowania win oraz ich doboru do dań.

Kolacja odbędzie się w hotelu Novotel Warszawa Centrum *przy ul. Marszałkowskiej 94/98. Koszt to 249 zł od osoby. Możliwe jest także wykupienie noclegu ze śniadaniem - wtedy łączna cena za pobyt w hotelu i uczestnictwo w imprezie to 349 zł za osobę. Wieczor goście rozpoczną o godz. 19.30 od Aperitifu, a godz. 20 zasiądą do kolacji. *Rezerwacje pod numerem telefonu 22 596 13 50.

Restauracja Essencia w hotelu Novotel Warszawa Centrum oferuje dania kuchni polskiej i europejskiej. Od kilku miesięcy jej szefem jest Brian Farrell, *znawca *sztuki kulinarnej. Swoją wiedzę o tej sztuce zdobywał przygotowując potrawy dla gości na całym świecie, kierował m.in. restauracjami w hotelach największych międzynarodowych sieci i szkolił innych szefow kuchni.

Novotel_ to marka hoteli trzy- i czterogwiazdkowych. Na świecie działa ich prawie 400 w 58 krajach, w tym 11 w Polsce. Doskonałe położenie w dużych miastach, centrach biznesu i atrakcyjnych miejscowościach turystycznych sprawia, że hotele Novotel to idealne miejsce dla każdego - turysty i osoby podrożującej w celach biznesowych, indywidualnie lub z rodziną. Novotel to jedna z najbardziej rozpoznawalnych marek hotelowych na świecie. Należy do sieci Accor. W Polsce hotelami Novotel zarządza Grupa Hotelowa Orbis, ktorej Accor jest głownym akcjonariuszem._

_ _

Więcej informacji

Joanna Piszcz

tel: 509 970 381

j.piszcz@imediapr.pl

autor:
zmodyfikowano  12 lat temu  »  
przewiń ekran do początku stronyprzewiń ekran do początku strony

Wybierz kasę biletową:

ZAMKNIJ