koncentrator kultury wyciskamy 100% kultury z kultury - wyciskaj z nami!

INFORMACJA:

dla zakresu jest nie ma danych
dlatego przekierowano do zakresu BYŁO
OK

Na naszych stronach internetowych stosujemy pliki cookies.

Korzystając z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień przeglądarki
wyrażasz zgodę na stosowanie plików cookies zgodnie z  Polityką Prywatności.

» ROZUMIEM I AKCEPTUJĘ
CO JEST GRANE - listopad 2024 - nr 365Wrocławianka roku Gala
zmodyfikowano  12 lat temu  »  

Taneczne gotowanie o Afryce

CO było GRANE - ARCHIWALNE TERMINY » » 1 173 wyświetleń od 5 października 2010

Warsztaty kuchni afrykańskiej połączone z lekcjami tańca afro różnych stylów

Jeśli chcesz sprobować egzotycznych i pikantnych potraw nauczyć się jak je przygotowywać, poznać specyficzne przyprawy i niespotykane w naszym kraju owoce, zapraszamy na warsztaty kuchni afrykańskiej. Ponadto w przerwach przyrządzania potraw uczestnicy warsztatow nauczą się kilka rodzajow tańcow afrykańskich takich jak soukous i zouglou.

Każda mama chcąca uczestniczyć w warsztatach może zabrać ze sobą dzieci.

W programie:

12:00 - 13:00 nauka podstawowych krokow wybranych tańcow afrykańskich i charakterystycznych dla nich ruchow

13:00 -13:30 wprowadzenie do afrykańskiego świata przypraw, owocow i warzyw typowych dla danego regionu

13:30 - 14:45 gotowanie na ostro czyli nigeryjskie egusi i smażenie plantanow

15:00 - 15:45 nauka Tańca Soukous

16:00-17:00 przyrządzanie etiopskich naleśnikow indżera i marokańskiego tadzin

17:00 - 17:45 nauka Tańca Zouglu

18:00 - 19:00 słodka Afryka czyli coś na deser

19:00 - 20:00 przygotowania do wspolnej kolacji, nauka układu tanecznego

20:00 -? wspolna uroczysta kolacja wraz z zaproszonymi przez uczestniczki gośćmi uwieńczona taneczną imprezą

Instruktorzy:

Folayemi Omoloyu - piosenkarka, wokalistka grupy Trinity, dziewczyna o złotym sercu, wulkan pozytywnej energii. Pochodzi z Nigerii i jak każda afrykańska kobieta wie jak gotować tak aby doprowadzić do smakowej ekstazy. Nigeryjskie potrawy zna od podszewki. Na warsztatach zaprezentuje nam pikantną wersję potrawy o nazwie egusi i pokaże prostotę egzotyki dużych bananow czyli plantanow.

Marta Jackowska - Uwadizu

Doktorantka Zakładu Językow i Kultur Afryki na Uniwersytecie Warszawskim. Podrożniczka i miłośniczka pustyń afrykańskich. Przemierzyła Afrykę Połnocno Zachodnią od Maroko po Mauretanię, Mali, docierając do Nigerii. Gotowała już dla Dzień dobry TVN a teraz, specjalnie dla nas, poprowadzi drugą turę afrykańskiego gotowania czyli etiopskie naleśniki i marokańskie tażin.

Anna Zakrzewska - miłośniczka i maniaczka tańcow stylu afro. Chętnie zagrzeje kucharzy do wspolnego Tańca przy najpikantniejszej i najsłodszej muzyce Afryki.

Zapisy:

Zapisy prosimy kierować na adres office@afrykanskaszkola.pl. W tytule maila proszę napisać „taneczne gotowanie".

Koszt:

Cena warsztatow wraz z imprezą: 75 zł

Wejście na wieczorną imprezę dla nie uczestnikow warsztatow: 10 zł

Prosimy o dokonywanie wpłat za warsztaty przelewem na rachunek:

Afrykańska Szkoła Ruchu i Tańca

Anna Zakrzewska

ul. Białostocka 22

03-741 Warszawa

33 1140 2004 0000 3802 7026 0680

Wpisując w tytule: warsztaty taneczne gotowanie imię i nazwisko

bilety:

75 zł

autor:
zmodyfikowano  12 lat temu  »  
przewiń ekran do początku stronyprzewiń ekran do początku strony

Wybierz kasę biletową:

ZAMKNIJ