koncentrator kultury wyciskamy 100% kultury z kultury - wyciskaj z nami!

Na naszych stronach internetowych stosujemy pliki cookies.

Korzystając z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień przeglądarki
wyrażasz zgodę na stosowanie plików cookies zgodnie z  Polityką Prywatności.

» ROZUMIEM I AKCEPTUJĘ
zmodyfikowano  6 lat temu  »  

Zdrowa kanapka czyli co do chleba - jeśli już

CO było GRANE - ARCHIWALNE TERMINY » » 531 wyświetleń od 27 stycznia 2011

Warszawa » Majdańska » NA MAPIE

  • 6 lutego 2011, niedziela
    » 10:00

Zdrowa kanapka czyli co do chleba - jeśli już
*
Data warsztatu *
6 luty 2011
(niedziela), od 10:00 do 15:00

Kierunek warsztatow warsztat dla wszystkich, praktyka plus teoria

Osoba prowadząca Anna Krasucka
Miejsce ul. Majdańska 30/36 Zespoł Szkoł Gastronomiczno - Hotelarskich w Warszawie (Grochow)

*Opis *

Zdrowa kanapka czyli co do chleba - jeśli już

Kanapka - prosta i szybka do przygotowania to stały element polskiej popkultury kuchennej. Jemy ją często na śniadanie, lunch, piknik i kolację. Łatwo ją zabrać ze sobą, jeszcze prościej zjeść - w każdym miejscu, bez sztućcow, bez zbędnych „formalności".

Wygoda nie zawsze idzie w parze ze zdrowiem. Kanapki spożywane często i w nadmiarze - mogą nam po prostu zaszkodzić. W wielu sytuacjach nie jesteśmy jednak w stanie z nich zrezygnować.

Więc jak robić je właściwie?

Na warsztacie PIĘĆ SMAKÓW dowiesz się, jaki chleb jest dla Ciebie najlepszy, co zrobić, aby był łatwiej strawny i nie zaśluzowywał organizmu. Przede wszystkim dowiesz się także, co na ten chleb kłaść.

Wspolnie przygotujemy kilka past i pasztetow do chleba, ktore będą odżywcze i smaczne. Poznasz rownież proste przepisy na inne chlebowe smarowidła, ktore odmienią i urozmaicą każdą Twoją kanapkę.

Porozmawiamy także o tym, co także można zjeść na drugie śniadanie lub na mały głod.

Podzielę się z Wami własnymi doświadczeniami dotyczącymi spożycia chleba, w tym rownież sposobami na samodzielnie i proste sposoby na jego wypiek w domu (na prawdziwym zakwasie!).

*W programie warsztatow: *

1. Wykład wprowadzający w temat warsztatu (ok. 1 godz.)
2. Wspolne gotowanie potraw, a następnie ich wspolna konsumpcja (4 godz.)

Poziom trudności dla początkujących i dla średnio zaawansowanych

Liczba uczestnikow od 8 do 16

(jeżeli na dane szkolenie nie zgłosi się minimalna liczba uczestnikow, szkolenie nie odbędzie się)

*Zapewniamy *

  • stanowiska pracy wyposażone we wszystkie niezbędne narzędzia
  • wszystkie potrzebne produkty
  • skrypty z przepisami
  • duuuużo smakowitego jedzenia
  • miłą atmosferę
  • kupon rabatowy na zakupy w sklepie ekologicznym

Cena 230 zł/osoba

**
tel. +48 507 200 477

e-mail: piecsmakow@piecsmakow.com.pl* *

www.piecsmakow.com.pl**

autor:
zmodyfikowano  6 lat temu  »  
przewiń ekran do początku stronyprzewiń ekran do początku strony

Wybierz kasę biletową:

ZAMKNIJ