koncentrator kultury wyciskamy 100% kultury z kultury - wyciskaj z nami!

Na naszych stronach internetowych stosujemy pliki cookies.

Korzystając z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień przeglądarki
wyrażasz zgodę na stosowanie plików cookies zgodnie z  Polityką Prywatności.

» ROZUMIEM I AKCEPTUJĘ
zmodyfikowano  6 lat temu  »  

Koncert Lahka Muza koncert + afterparty

CO było GRANE - ARCHIWALNE TERMINY » » 4 466 wyświetleń od 21 sierpnia 2011

Warszawa » ul. Bema 65 » NA MAPIE

  • 23 września 2011, piątek
    » 19:00

Koncert Lahka Muza

Ľahka Muza to grupa powstała w 1984r. w Czechosłowacji. Przez lata Ľahka Muza stała się jedną z najbardziej oryginalnych grup Europy Środkowowschodniej. Ľahka Muza tworzy muzykę o mrocznych, rytualnych brzmieniach, dominowaną silnym, kobiecym wokalem. Po wielu zmianach w zespole, dwoma głownymi członkami zostali Gundrun Snake oraz 677. Obecnie na żywo występują z nimi rownież Cora i Moon.

Dotychczas zespoł wydał 7 albumow oraz zagrali na wielu ważnych festiwalach w Europie, takich jak: Gotik Treffen (Niemcy), Dark Nation Day (Austria), Castle Party (Polska), Kunigunda Lunaria (Litwa), The Prague in Dark Festival (Czechy), The Gothic.PL (Polska), Resistance (Słowacja), Beyond the Veil (Wielka Brytania) oraz wielu innych. W 2002 roku muzycy stworzyli poboczny projekt o nazwie Hieros Gamos, o bardziej elektronicznych kompozycjach niż Ľahka Muza.

Więcej informacji znaleźć można na ich oficjalnej stronie: http://www.lahkamuza.net/.

Prywatna strona wokalistki, Gundrun Snake: http://www.myspace.com/gudrunsnake

Profil MySpace projektu Hieros Gamos: http://www.myspace.com/hierosgamoshg

Dyskografia Ľahka Muza:

*Schizofonia live, MC, 1991, Black Point, Czechy
*Nevinnosť, MC, 1991, Black Point, Czechy
*Tieň bolesti, CD/LP, 1992, Zoon Records, Słowacja
*Chvenie Absolutna, CD/MC, 1995, Indies, Czechy
*Sen ohraničeneho života, CD, 1998, Sonicca, Słowacja
*Cesty svetla plynu temnotou, CD, 2000, Black Flames, Polska
*V Zablesku Večnosti, 2004, CD-Extra, 2004, Dangus, Litwa

Po koncercie zagrają DJ Bartlomiey, DJ Horrid, Dj Tendrill

ZAPRASZAMY SERDECZNIE!!!

Świetna zabawa gwarantowana!!!

Klub Kocioł

Bema65

Warszawa-Wola

start 19:00

wstęp 16 PLN

bilety:

16 PLN

autor:
zmodyfikowano  6 lat temu  »  
przewiń ekran do początku stronyprzewiń ekran do początku strony

Wybierz kasę biletową:

ZAMKNIJ