koncentrator kultury wyciskamy 100% kultury z kultury - wyciskaj z nami!

INFORMACJA:

dla zakresu jest nie ma danych
dlatego przekierowano do zakresu BYŁO
OK

Na naszych stronach internetowych stosujemy pliki cookies.

Korzystając z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień przeglądarki
wyrażasz zgodę na stosowanie plików cookies zgodnie z  Polityką Prywatności.

» ROZUMIEM I AKCEPTUJĘ
KLIMT Wrocław
zmodyfikowano  12 lat temu  »  

„Przystawka z kultury”. Kulturalny Klub Kolacyjny

CO było GRANE - ARCHIWALNE TERMINY » » 1 742 wyświetleń od 25 listopada 2011
  • 1 grudnia 2011, czwartek
    » 19:00

Wariacja na temat fotografii mody.

*Interesujesz się kulturą, lecz ciągle masz wrażenie, że coś Ci umyka? Chciałbyś być na bieżąco
z najnowszymi trendami w sztuce oraz dowiedzieć się więcej o jej klasycznych dziedzinach? Lubisz spotkania w kameralnej grupie osób i degustacje wyrafinowanych przystawek? Jeśli po prostu masz nieustający apetyt na sztukę – Go Culture. Komunikacja dla kultury zaprasza na spotkania _Przystawki z Kultury._ *

I Przystawka z kultury: Wariacja* na temat fotografii mody.*

1.12.2011, godz. 19.00

*Przewodnik spotkania: Kinga Miller *

Kiedy fotografia mody stała się sztuką? Jak to się stało, że zdjęcia z magazynów trafiły do galerii? Dlaczego prestiż gazety często związany jest z fotografem? Który fotograf portretował swoje modelki ze słoniami? Jak smakuje fotografia mody?

W pierwszej Przystawce z kultury zapraszamy do przestrzeni fotografii mody, gdzie przedstawimy ikony fotografii i związane z ich zdjęciami nietypowe historie. Wśród nich między innymi poznacie zmysłowe prace Reginy Relang, prowokacje Helmuta Newtona, surrealistyczne i odważne zdjęcia Davida la Chapella i baśniowe, inspirowane filmem czy malarstwem prace Eugenio Recuenco.

*Kinga Miller *

Ukończyła MBA in Fashion Business Development, w Paryżu, we Francji. W chwili obecnej przygotowuje Project Finałowy we współpracy z firmą Chanel pt. "E-Marketing jako narzędzie komunikacji dla marek modowych luksusowych. Aspekty narzędzi internetowych marki Chanel w kontekście innych międzynarodowych marek". Ukończyła również Marketing Management Program, na Uniwersytecie Kalifornii w Stanach Zjednoczonych, a także Dziennikarstwo i Nauki Polityczne na Uniwersytecie Warszawskim. Pracowała jako Dyrektor Marketingu i PR w dwóch grupach odzieżowych w Polsce. W DCG SA, kierowała działaniami marketingu i public relation dla dwóch damskich marek odzieżowych: Deni Cler oraz Cacharel. W Vistula Group odpowiadała za tworzenie i realizację strategii marketingowej i PR dla marek Vistula, Wólczanka, a także ogólnoświatowych brandów: Replay, Maurphy&Nye oraz Wolfoord, znajdujących się w portfolio firmy. Koordynowała także działania marketingowe w trakcie fuzji marek Vistula i Wólczanka. Wcześniej pracowała m.in. w McCann Erickson World Group, gdzie koordynowana prace dla takich klientów, jak: MasterCard, Grupa Żywiec, Danone, AGFA, British Telecom, Abbot Labolatories, a także w Agencji Pegasus Advertising, gdzie odpowiadała m.in. za organizację corocznych prezentacji Kalendarza Pirelli, markę Scholl i wiele innych.

_Przystawka z kultury to kombinacja wrażeń kulturalnych i

kulinarnych._

Podczas pierwszego spotkania podamy złapane w kadrze przystawki.

Przygotowane zostaną przez kucharzy restauracji Punta Prima – oazy idei slow food na warszawskim Służewcu.

Na gości czekać będzie kolacja utrzymana w fotograficznym klimacie – połączenie kontrastowych elementów, kombinacja smaków i kształtów. Wśród nich:

Mus z kaczki podany na jabłkowej galaretce

Tatar z łososia podawany na pumperniklu

Kofta jagnięca z orzeźwiającym dipem jogurtowym

Pstrąg wędzony z kiełkami owinięty w tortillę

Krewetka na tarcie z warzywami i kozim serem

Rolada naleśnikowa z musem warzywnym

Kurczak z awokado w koszyczku z ciasta won-to

Osoby zainteresowane poprosimy o maila na adres: przystawkazkultury@goculture.pl

Szczegółowych informacji na temat programu szukać można na:

Stronie organizatora: www.goculture.pl

Stronie klubu: www.przystawkazkultury.pl

Fan stronie na facebooku

bilety:

80

autor:
zmodyfikowano  12 lat temu  »  
przewiń ekran do początku stronyprzewiń ekran do początku strony

Wybierz kasę biletową:

ZAMKNIJ