koncentrator kultury wyciskamy 100% kultury z kultury - wyciskaj z nami!

Na naszych stronach internetowych stosujemy pliki cookies.

Korzystając z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień przeglądarki
wyrażasz zgodę na stosowanie plików cookies zgodnie z  Polityką Prywatności.

» ROZUMIEM I AKCEPTUJĘ
CO JEST GRANE - listopad 2024 - nr 365
zmodyfikowano  12 lat temu  »  

NAJLEPSZE STEKI TYLKO W RESTAURACJI 99

CO było GRANE - ARCHIWALNE TERMINY » » 48 250 wyświetleń od 14 stycznia 2013
  • od: 14 stycznia 2013, poniedziałek
    do: 31 stycznia 2013, czwartek

Restauracja 99 istniejąca na rynku polskim od 15 lat zawsze kojarzona była z najlepiej przygotowanymi stekami w okolicy. Szef Kuchni, Arkadiusz Janczarek przygotował specjalną wkładkę sezonową, w której Goście będą mogli wybierać spośród kilku rodzajów steków:

RIB EYE STEAK 350 g – 79 PLN

SIRLOIN BONE STEAK 350 g – 79 PLN

RUMP STEAK 240 g – 67 PLN

ANGUS BLACK STEAK USA 230 g – 73 PLN

Dodatki do mięs Goście będą mogli wybrać sami spośród proponowanych:

  • Warzywa grillowane (12 PLN)
  • Mix sałat z dresingiem (10 PLN)
  • Szpinak (12 PLN)
  • Frytki truflowe (18 PLN)
  • Frytki ręcznie robione (12 PLN)
  • Fasolka szparagowa z boczkiem wędzonym (12 PLN)

Niezwykle istotny jest stopień wysmażenia mięsa. Kucharze z Restauracji 99 przygotują stek wedle życzenia Gościa:

  • Blue: stek lekko obsmażony z każdej strony – mięso w środku surowe i ciepłe
  • Rare - (52 st. C - temperatura smażenia) na zewnątrz szaro-brązowy, a w środku stek jest czerwony i lekko ciepły
  • Medium rare - (55 st. C) stek będzie w pełni czerwony i ciepły w środku
  • Medium - (60 st. C ) środek steku jest gorący i czerwony z różowym wokół centrum. Na zewnątrz jest szaro-brązowy
  • Medium well done - (65 st. C) mięso jest jasnoróżowe wokół centrum
  • Well done - (71 st. C) mięso jest szaro-brązowe i lekko zwęglone na całej powierzchni.

Więcej informacji na www.restaurant99.com oraz na www.facebook.com/Restauracja99.

zmodyfikowano  12 lat temu  »  
przewiń ekran do początku stronyprzewiń ekran do początku strony

Wybierz kasę biletową:

ZAMKNIJ