koncentrator kultury wyciskamy 100% kultury z kultury - wyciskaj z nami!

Na naszych stronach internetowych stosujemy pliki cookies.

Korzystając z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień przeglądarki
wyrażasz zgodę na stosowanie plików cookies zgodnie z  Polityką Prywatności.

» ROZUMIEM I AKCEPTUJĘ
CO JEST GRANE - listopad 2024 - nr 365Wrocławianka roku Gala
zmodyfikowano  12 lat temu  »  

KAREWICZ & BARON show + after party HOLLY KITTY

CO było GRANE - ARCHIWALNE TERMINY » » 16 272 wyświetleń od 24 kwietnia 2013

Wraz z nadejściem wiosny otwiera się nowy rozdział na Solcu - smothies. Wszyscy lubią lodowate napoje, ale umówmy się, kto się nimi jara skoro nie walą po łbie! Rozwiązaliśmy ten problem dlatego zapraszamy Was na autorski projekt Solca - wine smothies, czyli lodowate napitki oparte na białym winie włoskiego szczepu Glera. Wszystkie wine smothies będą przyrządzane na sezonowych owocach i ziołach najlepszego pochodzenia. Drugą odsłoną solcowej oferty będą lemoniady. Proza jednak nam nie grozi gdyż będą to lemoniady opierające się na serwatce koziej lub krowiej. Najlepiej przyswajane białko w naturze i komplet witamin nie są jedynymi argumentami przemawiającymi za tym by spożyć lemoniadę serwatkową. Pierwsze skrzypce gra smak. Zapraszamy Was na degustację wielu smaków!

Baron będzie przeszkadzał Karewiczowi i na odwrót, będą prześcigać się w ilości i jakości groźnych spojrzeń przemieszanych czarującymi uśmiechami. Jeden przez drugiego będą raczyć Was ciekawostkami i zaskakującymi smakami. Julian po raz pierwszy pozwoli Wam zasmakować wine smothies, Aleksander nie odpuści i planuje premierę "młodego ziemniaka 2012". W stan spokoju nie wprowadzi Was nawet DJ Holly Kitty. Nie pozwoli Wam usiedzieć, bezlitoście serwując najlepszą selekcję indie/punk/rock/new wave/cold wave. Gotowi?

JULIAN KAREWICZ W gastronomii robił już w zasadzie wszystko: był pomywaczem, kelnerem (w dniu próbnym wylał na klienta dziesięć piw i mimo to został przyjęty do pracy), kręcił pizze w stolicy Szkocji, zdarzyło mu się być szatniarzem, a nawet szefem kuchni w japońskiej restauracji. Nie po raz pierwszy jest szynkarzem. Dziś pełni funkcję szefa baru w klubokawiarni Solec 44, ale zdarza mu się również stawać na kuchni. Fascynuje się lokalnym produktem i barmaństwem, w którym więcej się gotuje, niż żongluje. Z wykształcenia jest filozofem. Julian ma niezwykły dar goszczenia wszystkich, którzy dotrą na Solec. Już sama rozmowa z nim potrafi rozgrzać najbardziej zatwardziałe serca, a co dopiero jego słynne już w mieście mikstury.

ALEKSANDER BARON Szef kuchni w Solcu, doświadczenie w świecie gastronomii zdobywał w Szkocji i na Karaibach. Po powrocie do kraju był szefem kuchni w warszawskiej restauracji Nowy Wspaniały Świat. Zamiłowaniem do polskich potraw dzieli się z klientami Solca proponując im coraz to nowe, pomysłowe dania, bazujące na dobrze wszystkim znanej rodzimej tradycji kulinarnej. Jego specjalnością są podroby, niesłusznie pomijane w menu wielu polskich restauracji. Aleksander Baron stara się proponować nowe ciekawe rozwiązania.

HOLLY KITTY Didżejka z Warszawy. Jej sety można było usłyszeć w wielu polskich klubach - m.in. Klub 55, 1500 m do wynajęcia, Obiekt Znaleziony, Cafe Kulturalna / Warszawa, Oiom, Bagdad Cafe, Jazzga / Łódź, Cafe Mięsna / Poznań, Folia, Caryca, Błędne Koło / Kraków. Grała z wieloma gwiazdami polskiej i zagranicznej sceny indie i electro - m.in. z Chewy Chocolate Cookies, Futureheads, Hungry Hungry Models, Junkie Punks, Double Trouble, Sebastianemxxx i Kubą Wandachowiczem (CKOD). Ma także na swoim koncie udział w festiwalach (We Have Sound i Castle Party). W swoich setach łączy muzyke z gatunków takich jak electro, electroclash, szerokopojęte indie, punk rock, new wave, ostatnio nawet metal. Współtworzy kolektyw Dirty R. Prowadzi cykliczne imprezy Let's dance! w klubie Hydrozagadka, wspópracuje z Vintage Indie Party.

autor:
zmodyfikowano  12 lat temu  »  
przewiń ekran do początku stronyprzewiń ekran do początku strony

Wybierz kasę biletową:

ZAMKNIJ