koncentrator kultury wyciskamy 100% kultury z kultury - wyciskaj z nami!

Na naszych stronach internetowych stosujemy pliki cookies.

Korzystając z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień przeglądarki
wyrażasz zgodę na stosowanie plików cookies zgodnie z  Polityką Prywatności.

» ROZUMIEM I AKCEPTUJĘ
CO JEST GRANE - LISTOPAD 2024 - nr 365Wrocławianka roku GalaARTYSTA BEZ GRANIC PAFAWAG
zmodyfikowano  11 lat temu  »  

"Zielona Toskania" w Warszawie

CO było GRANE - ARCHIWALNE TERMINY » » 13 416 wyświetleń od 10 czerwca 2013
  • 12 czerwca 2013, środa
    » 18:00

12 czerwca o godzinie 18 w Traffic Club (ul. Bracka 25) odbędzie się spotkanie autorskie z Aleksandrą Seghi, autorką „Zielonej Toskanii”.

„Zielona Toskania” - najnowsza książka Aleksandry Seghi, Polki od lat mieszkającej we Włoszech – przedstawia autentyczny obraz toskańskiego życia, toczącego się w nieśpiesznym tempie, w pełnym poszanowaniu natury. Na odbywających się w wybranych miastach spotkaniach, autorka dzielić będzie się swymi doświadczeniami i wrażeniami, płynącymi z niezwykłej atmosfery tego regionu Włoch.

Aleksandra Seghi jest filolożką włoską, dziennikarką Radio Diffusione Pistoia. Oprócz „Zielonej Toskanii”, jest również autorką „Smaków Toskanii” oraz „Słodkich pieczonych kasztanów”. Na co dzień prowadzi blogi: Moja Toskania (www.aleksandraseghi.com), Turysta w Toskanii (www.turystawtoskanii.blogspot.com) oraz Polacy we Włoszech (www.polacywewloszech.com). Współpracuje z redakcjami kilku magazynów i portali, pisząc dla nich o toskańskiej i włoskiej kuchni.

W swej najnowszej książce „Zielona Toskania”, Aleksandra Seghi prowadzi czytelników przez Toskanię z dala od utartych turystycznych szlaków. Przedstawia ten wspaniały region przez perspektywę własnych doświadczeń i emocji z nim związanych. Oddaje też głos mieszkańcom, którzy zdecydowali się na styl życia przyjazny środowisku, wpisując się w globalny nurt powrotu do natury i podążając za tak powszechną dziś tęsknotą do prostoty. Tak jak w poprzednich książkach, autorka przeplata swoje opowieści przepisami na fantastyczne chleby, ciasta, dania obiadowe – pachnące rosnącymi lokalnie ziołami, przygotowane ze zdrowych i pysznych składników.

autor:
zmodyfikowano  11 lat temu  »  
przewiń ekran do początku stronyprzewiń ekran do początku strony

Wybierz kasę biletową:

ZAMKNIJ