koncentrator kultury wyciskamy 100% kultury z kultury - wyciskaj z nami!

Na naszych stronach internetowych stosujemy pliki cookies.

Korzystając z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień przeglądarki
wyrażasz zgodę na stosowanie plików cookies zgodnie z  Polityką Prywatności.

» ROZUMIEM I AKCEPTUJĘ
SPOTKANIA Z GWIAZDAMI: MAGDALENA KORDELSPOTKANIA Z GWIAZDAMI: FILIP ŁOBODZIŃSKIAVATAR Nowe szaty królaTP Repertuar 11.2024Tłumacz w muzeumCO JEST GRANE - LISTOPAD 2024 - nr 365CO JEST GRANE - październik 2024 - nr 364
zmodyfikowano  10 lat temu  »  

Zostań japońskim mistrzem kuchni dzięki warsztatom w Domotece

CO było GRANE - ARCHIWALNE TERMINY » » 22 377 wyświetleń od 5 listopada 2014

Warszawa » Malborska 41, 03-286 Warszawa » NA MAPIE

  • 8 listopada 2014, sobota
    » 13:00

Moda na gotowanie zagościła już w Polsce dawno. Od kuchni tradycyjnej, przez fascynację Włochami, przyszedł czas na potrawy azjatyckie, na czele z sushi. Kto choć raz starał się przygotować je w domu wie, że to zadanie niełatwe. Dzięki warsztatom organizowanym już w najbliższą sobotę w salonie QForma w warszawskiej Domotece, ta trudna sztuka zyska nowe, łagodniejsze oblicze.

Sushi można nie lubić lub można je kochać. Ta potrawa jednak nigdy nie pozostawia obojętnym tego, kto jej próbował. Jej miłośnicy wiedzą, że domowe spotkanie z przyjaciółmi przy tym japońskim daniu może stać się okazją do spędzenia przyjemnego czasu. Warto zatem nauczyć się robić sushi samemu, aby móc zabłysnąć przed gośćmi swoimi umiejętnościami lub wspólnie przygotować jego ulubione rodzaje.

Już 8 listopada o godzinie 13.00 w salonie QForma odbędą się warsztaty pokazujące najlepsze sposoby obróbki ryb i przygotowywania sushi, które poprowadzą szefowie kuchni łódzkiej restauracji House of Sushi i stołecznej Buri Sushi. Dzięki zajęciom uczestnicy będą mogli poznać różnicę między popularnymi rodzajami jak maki i nigiri oraz dowiedzieć się, czym jest chirashi. Poza podstawowymi wiadomościami o kulinariach, warsztaty obejmą także informacje na temat noży: jak je odpowiednio dobierać, jak używać oraz – co jest istotne – jak je poprawnie ostrzyć, by długo cieszyć się ich jakością. Po warsztatach nastąpi degustacja przygotowanych potraw, dzięki czemu uczestnicy nabiorą pewności, jak powinno smakować dobrze przygotowane sushi.

Jest to już druga edycja warsztatów, które uprzednio cieszyły się dużym powodzeniem. Wstęp na spotkanie jest bezpłatny.

autor:
zmodyfikowano  10 lat temu  »  
przewiń ekran do początku stronyprzewiń ekran do początku strony

Wybierz kasę biletową:

ZAMKNIJ