koncentrator kultury wyciskamy 100% kultury z kultury - wyciskaj z nami!

Na naszych stronach internetowych stosujemy pliki cookies.

Korzystając z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień przeglądarki
wyrażasz zgodę na stosowanie plików cookies zgodnie z  Polityką Prywatności.

» ROZUMIEM I AKCEPTUJĘ
KLIMT Wrocław
zmodyfikowano  9 lat temu  »  

O gęsinie słów kilka // warsztaty kulinarne

CO było GRANE - ARCHIWALNE TERMINY » » 18 469 wyświetleń od 4 listopada 2015

Warszawa » ul. Stanisława Kostki Potockiego 23 » NA MAPIE

  • 29 listopada 2015, niedziela
    » 14:00

Sięgając do źródeł i staropolskich tradycji, w listopadzie zapraszamy na warsztaty, podczas których przyrządzimy gęsinę.


Dania z gęsi są w Polsce nieco zapomniane i przyrządzane tylko od święta. A przecież dawniej był to nasz narodowy przysmak! W wilanowskiej kuchni zechcemy przypomnieć ten unikatowy smak i pokażemy, jak podejść do tego tematu kreatywnie, łącząc tradycję z nowoczesnością. Z pomocą profesjonalnych kucharzy uczestnicy warsztatów samodzielnie przygotują potrawy z gęsiny, korzystając z przepisów zaczerpniętych z pierwszych polskich książek kucharskich. Następnie wspólnie zasiądziemy do stołu i skosztujemy efektów naszej pracy. Warsztaty poprowadzą: Maciej Nowicki i Norbert Sokołowski.


ODBIORCY: dorośli

MIEJSCE: Villa Intrata, ul. Stanisława Kostki Potockiego 23 (Muzeum Pałacu Króla Jana III w Wilanowie)

TERMIN: 29 listopada, godz. 14.00

KOSZT: 50 zł – bilet zwykły, 40 zł – bilet ulgowy

BILETY można kupić:

• stacjonarnie w kasie muzeum

• przez internet: www.bilety.wilanow-palac.pl


KONTAKT:

Paulina Szulist-Płuciniczak

e-mail: pszulist@muzeum-wilanow.pl


WWW: http://www.wilanow-palac.pl/ogesinieslowkilkawarsztatykulinarne29_listopada.html

autor:
zmodyfikowano  9 lat temu  »  
przewiń ekran do początku stronyprzewiń ekran do początku strony

Wybierz kasę biletową:

ZAMKNIJ