koncentrator kultury wyciskamy 100% kultury z kultury - wyciskaj z nami!

Na naszych stronach internetowych stosujemy pliki cookies.

Korzystając z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień przeglądarki
wyrażasz zgodę na stosowanie plików cookies zgodnie z  Polityką Prywatności.

» ROZUMIEM I AKCEPTUJĘ
KLIMT Wrocław
zmodyfikowano  9 lat temu  »  

Chcesz spróbować whisky z Himalajów? Zapraszamy na degustację w Podwale Bar and Books

CO było GRANE - ARCHIWALNE TERMINY » » 17 276 wyświetleń od 8 lutego 2016

Wydawać by się mogło, że królestwem najlepszej whisky są Wyspy Brytyjskie. Wiedzieliście, że Indie także słyną z produkcji tego znakomitego trunku? W czym tkwi sekret unikatowego smaku rodem z himalajskich ziem?

Amrut to jedna z najbardziej znanych destylarni w Indiach. Produkowane tam trunki powstają na bazie indyjskiego jęczmienia rosnącego u podnóży Himalajów i to jemu zawdzięczają swój niepowtarzalny aromat i bogaty, pełny smak z nutami torfu i cytrusów. Region ten to ciągle kraina, którą cechuje świeże, nieskażone powietrze, dzięki czemu produkty wytworzone na bazie lokalnej roślinności wyróżnia naturalność. Z takich surowców korzysta właśnie destylarnia Amrut, wśród której bestselerowych pozycji znajduje się whisky. Jej trzy najpopularniejsze odsłony będzie można skosztować już wkrótce w Warszawie. To prawdziwa okazja zarówno dla koneserów, jak i osób, które poszukują nowych smaków i inspiracji.

10 lutego w lokalu Podwale Bar and Books odbędzie się degustacja whisky Amrut, wśród której znajdą się: Single Malt, Fussion oraz Single Cask Port Pipe Peated. Wieczór poprowadzi brand ambasador marki Amrut – Pramod S Kashyap, który przybliży historię indyjskiej whisky i z pewnością uchyli rąbka tajemnicy na temat procesu jej produkcji. Rezerwacji można dokonywać po godz. 16 pod numerem telefonu: 22 559 91 99 lub mailowo na adres: lukas@barandbooks.cz.

autor:
zmodyfikowano  9 lat temu  »  
przewiń ekran do początku stronyprzewiń ekran do początku strony

Wybierz kasę biletową:

ZAMKNIJ