koncentrator kultury wyciskamy 100% kultury z kultury - wyciskaj z nami!

INFORMACJA:

dla zakresu jest nie ma danych
dlatego przekierowano do zakresu BYŁO
OK

Na naszych stronach internetowych stosujemy pliki cookies.

Korzystając z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień przeglądarki
wyrażasz zgodę na stosowanie plików cookies zgodnie z  Polityką Prywatności.

» ROZUMIEM I AKCEPTUJĘ
Wrocławianka roku GalaCO JEST GRANE - listopad 2024 - nr 365
zmodyfikowano  9 lat temu  »  

MISSION (IM)POSSIBLE, CZYLI JAK GOTOWAĆ DLA NIEJADKA

CO było GRANE - ARCHIWALNE TERMINY » » 17 022 wyświetleń od 19 kwietnia 2016

Marco Ghia - szef Akademii Kulinarnej Whirlpool i Dorota Minta - psycholog, mają przyjemność zaprosić Was na warsztat gotowania dla małych niejadków, który odbędzie się 30 kwietnia 2016 r., od 15:00 do 19:00 w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie (Soho, ul Mińska 25).

Warsztat został przygotowany z myślą o rodzicach przedszkolaków oraz dzieci w wieku wczesnoszkolnym. To właśnie w tej grupie wiekowej problem niejedzenia stanowi największe utrapienie. Rodzice trafiają do pediatry z prośbą o pomoc, gdy zawodzą już wszelkie możliwe metody zmuszania, błagania, zastraszania, przekupiania czy karania, powszechnie stosowane przez zdesperowanych opiekunów.

A gdyby tak zatrzymać się na chwilę, wziąć głębszy oddech i przypatrzeć się swojemu dziecku? Czy aby na pewno musi zjadać całe porcje, czy może nie mieć ochoty na warzywa czy biały ser, czy koniecznie musi jeść bliżej nieokreślone dziecięce papki? Dziecko to też człowiek, który ma prawo do własnego zdania, humoru i apetytu. Ono wie najlepiej, kiedy jest głodne i kiedy chce już zakończyć posiłek. Zaufajmy naturalnemu instynktowi malucha.

Marco Ghia i Dorota Minta zapraszają do wspólnego gotowania i rozmowy. Przekonacie się, że nie taki diabeł straszny, jak go sobie sami wymalowaliście.

PRZYGOTUJEMY:

Śniadanie: sałatka owocowa z miodem i prażonymi orzechami, świeżo wyciskane soki, galaretki ze świeżych owoców Obiad: zupa warzywna z bazyliowym pesto, pierś z kurczaka faszerowana ziołami, focaccia z różnymi nadzieniami Podwieczorek: sorbety owocowe, pasta z makrelą i serkiem ziołowym Kolacja: pizza na tysiąc sposobów, makaron domowy

Czekamy na Was w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie! Patronem warsztatu jest serwis wydarzeniakulinarne.pl.

zmodyfikowano  9 lat temu  »  
przewiń ekran do początku stronyprzewiń ekran do początku strony

Wybierz kasę biletową:

ZAMKNIJ