koncentrator kultury wyciskamy 100% kultury z kultury - wyciskaj z nami!

Na naszych stronach internetowych stosujemy pliki cookies.

Korzystając z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień przeglądarki
wyrażasz zgodę na stosowanie plików cookies zgodnie z  Polityką Prywatności.

» ROZUMIEM I AKCEPTUJĘ
KLIMT Wrocław
zmodyfikowano  8 lat temu  »  

Wyjątkowy czas. Wyjątkowe Japońskie Menu.

CO było GRANE - ARCHIWALNE TERMINY » » 17 857 wyświetleń od 20 grudnia 2016
  • od: 27 grudnia 2016, wtorek
    do: 31 grudnia 2016, sobota

W okresie świąteczno-sylwestrowym, a dokładniej od 27 do 31 grudnia japońska restauracja Benihana przygotowała dla swoich gości specjalne menu. W części restauracyjnej zwanej KOA dania główne będą przygotowywane metodą robatyaki, japońskiego sposobu grillowania. Fani mięs będą mieli okazję skosztować takich potraw jak: grillowane szaszłyki z udka kurczaka z sosem teriyaki czy też z sezonowego rostbefu wołowego z sosem musztardowym. Wegetarianie również znajdą coś dla siebie. Szef kuchni w tym wyjątkowym czasie zaserwuje grillowane mule z salsą pomidorową oraz grillowane szaszłyki z łososia z sosem teriyaki. Japońska kuchnia to także mnóstwo warzyw. W menu znalazły się takie pozycje jak grillowane szaszłyki ze szparagów lub pora z sosem imbirowym i szczypiorkiem. W cenie każdego zestawu znajduje się również zupa miso z mięsem kraba oraz wyśmienite dodatki, takie jak tradycyjna sałatka Benihana z dressingiem imbirowym oraz biały ryż.

W strefie stołów Teppanyaki, a więc głównej części Benihany podczas teatralnych, kulinarnych show szefowie kuchni serwować będą takie potrawy, jak kotleciki jagnięce z masłem czosnkowym, filet hamachi z imbirem i sosem maślano cytrynowym, krewetki jumbo z salsą pomidorową oraz stek z wołowiny wagyu z pieczarkami. Gościom tej strefy w cenie zestawu zostanie zaserwowana również zupa miso oraz sałatka Benihana.

Z uwagi na ten specjalny, świąteczno-sylwestrowy czas przygotowana została również karta wyjątkowych szampanów oraz win musujących.

Benihana to legendarna, japońska restauracja w samym sercu Warszawy. Najlepsi szefowie kuchni codziennie serwują swoim klientom niesamowite, azjatyckie potrawy tworząc przy tym jedyne w swoim rodzaju kulinarne show. Znakiem rozpoznawczym marki są stoły Teppanyaki, na których na naszych oczach przygotowywane zostają owoce morza, ryby, świetnie przyprawione mięsa oraz warzywa. Restauracja słynie również z praktykowania tradycyjnej, japońskiej techniki przygotowywania potraw zwanej Robatayaki.

Przypominamy o możliwości rezerwacji stolików na: restauracja@benihanapoland.com oraz pod numerem telefonu 22 370 26 20.

Serdecznie zapraszamy! __

Benihana ul. Twarda 4 Warszawa

zmodyfikowano  8 lat temu  »  
przewiń ekran do początku stronyprzewiń ekran do początku strony

Wybierz kasę biletową:

ZAMKNIJ