koncentrator kultury wyciskamy 100% kultury z kultury - wyciskaj z nami!

INFORMACJA:

dla zakresu jest nie ma danych
dlatego przekierowano do zakresu BYŁO
OK

Na naszych stronach internetowych stosujemy pliki cookies.

Korzystając z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień przeglądarki
wyrażasz zgodę na stosowanie plików cookies zgodnie z  Polityką Prywatności.

» ROZUMIEM I AKCEPTUJĘ
CO JEST GRANE - LISTOPAD 2024 - nr 365ARTYSTA BEZ GRANIC PAFAWAGWrocławianka roku Gala
zmodyfikowano  8 lat temu  »  

Dieta roślinna w chorobach tarczycy

CO było GRANE - ARCHIWALNE TERMINY » » 16 624 wyświetleń od 2 marca 2017
  • 20 marca 2017, poniedziałek
    » 17:30

Wykład i pokaz gotowania skierowany jest do osób z chorobami tarczycy, które chciałby dowiedzieć się więcej na temat wpływu diety roślinnej na ich schorzenie. Jak również zobaczyć jak są przygotowywane oraz spróbować dań kuchni roślinnej, które mają dobroczynny wpływ na ich organizm.

Warsztat odbędzie się 20 marca 2017 r. w godzinach 17.30-20.30 w Pracowni z Oknem na Świat ul. Bruna 32.

Uczestniczy otrzymają zbiór przepisów na dania kuchni roślinnej przygotowywane podczas spotkania oraz najważniejsze informacje z warsztatów w formie elektronicznej.

Program warsztatu: 1. Niedoczynność tarczycy, choroba Hashimoto, nadczynność tarczycy- najważniejsze informacje 2. Czy choroby tarczycy wykluczają stosowanie diety wegańskiej/wegetariańskiej? 3. Czy dieta roślinna może stanowić element leczenia chorób tarczycy? 4. Zasady komponowania diety roślinnej w chorobach tarczycy 5. Redukcja masy ciała na diecie wegańskiej, jak rozkręcić metabolizm przy chorej tarczycy 6. Najważniejsze składniki diety wspomagające leczenie, z jakich źródeł je czerpać i w jakich ilościach 7. Wspólne opracowanie jadłospisu w oparciu o porcje produktów i zalecenia diety Furmana, diety roślinnej zalecanej w chorobach tarczycy 8. Czy potrzebne są suplementy? 9. Pokaz przygotowywania i degustacja wegańskich dań zbilansowanych i odżywczych dla osób z chorobami tarczycy

Warsztat poprowadzą Hanna Stolińska – Fiedorowicz, dietetyk kliniczny z Instytutu Żywności i Żywienia, która posiada bogate doświadczenie przy pracy z osobami z chorami tarczycy oraz Alicja Szepietowska, która prowadzi bloga Alicja w krainie warzyw oraz Warsztaty kuchni wegańskiej, podczas których uczy jak przy użyciu tylko i wyłącznie produktów roślinnych stworzyć proste, smaczne i pełnowartościowe posiłki.

Wspieramy Fundacja Międzynarodowy Ruch Na Rzecz Zwierząt Viva! i 5 proc. dochodu z warsztatów przekazywane jest na jej działalność.

Inwestycja: 150 zł, przy płatności do 28 lutego, 170 zł, po tym terminie.

Dane do przelewu Nr konta 72195000012006224888700001 Alicja Szepietowska w tytule: 20 marca tarczyca

Jak się zapisać: prześlij zgłoszenie: imię, nazwisko, adres email oraz potwierdzenie przelewu na adres alicjawkrainiewarzyw@gmail.com

zmodyfikowano  8 lat temu  »  
przewiń ekran do początku stronyprzewiń ekran do początku strony

Wybierz kasę biletową:

ZAMKNIJ