koncentrator kultury wyciskamy 100% kultury z kultury - wyciskaj z nami!

Na naszych stronach internetowych stosujemy pliki cookies.

Korzystając z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień przeglądarki
wyrażasz zgodę na stosowanie plików cookies zgodnie z  Polityką Prywatności.

» ROZUMIEM I AKCEPTUJĘ
KLIMT Wrocław
zmodyfikowano  7 lat temu  »  

Teppanyaki - jedyne w Warszawie kulinarne show w Benihanie.

CO było GRANE - ARCHIWALNE TERMINY » » 10 765 wyświetleń od 4 lipca 2017
  • 3 lipca 2017, poniedziałek
    » 12:00

Restauracja Benihana słynąca z teppanyaki jako jedyna w Warszawie oferuje swoim gościom nie tylko doznania smakowe, ale również wizualne. Podczas posiłku przy teppanie stajemy się obserwatorami wspaniałego show, jakim jest teatralne przygotowywanie dań przez świetnie wyszkolonych kucharzy. Teppanyaki zdecydowanie należy do najbardziej efektownych form przyrządzania dań. Jest idealnym pomysłem na spędzenie randki, czy organizację eventu, a także spotkania biznesowego. Niewątpliwie atmosfera podczas takiej wizyty jest niezapomniana, a live cooking robi wrażenie na gościach. Czym tak naprawdę jest teppanyaki i skąd się wzięło?

Teppan w języku japońskim oznacza płytę żelaza, a yaki – grillowanie. Teppan był znany w Japonii już ponad 200 lat temu i służył głównie do przyrządzania dań podczas spotkań klanów wielopokoleniowych rodzinnych. W 1964 roku, kiedy Rocky Aoiki otworzył pierwszą restaurację teppanyaki w Stanach Zjednoczonych, ten rodzaj gotowania był wcześniej znany tylko Japończykom, dzięki Rocky’emu zyskał wielką sławę na całym świecie. Typowe składniki stosowane w teppanyaki to: warzywa, kurczak, wołowina, ryby oraz krewetki i przegrzebki. Dania przyrządzane w ten sposób są nie tylko smaczne, ale również zdrowe. W restauracji Benihana znajduje się aż 8 stołów teppanyaki, przy których możemy oglądać niezwykłe umiejętności kucharzy m.in. żonglowanie, a także teatralne przyprawianie potraw oraz kulinarne sztuczki. Bycie uczestnikiem kulinarnego show z pewnością dla każdego stanie się niesamowitym przeżyciem.

Jeżeli chodzi o dania możemy wybierać z tradycyjnych posiłków Hibachi, wśród których znalazły się: soczysta pierś z kurczaka, grillowana lub teriyaki, delikatne plastry łososia, grillowany filet z okonia morskiego, a także grillowany tuńczyk z marynowanym imbirem i sosem teriyaki. Dodatkowo w menu znajdują się dania polecane przez szefa teppanyaki: połączenie sezonowego steka rib eye i filetu z okonia morskiego, warzywa z tofu, połączenie krewetek i piersi z kurczaka oraz mix owoców morza zawierający przegrzebki, kalmary, krewetki, łososia i tuńczyka. Będąc w restauracji Benihana warto również spróbować jednego z dań przyrządzanych w tempurze do wyboru mamy warzywa lub krewetki z oroshi i imbirem. Wszystkie powyższe dania przyrządzane są przy stołach teppanyaki w towarzystwie kulinarnego show.

zmodyfikowano  7 lat temu  »  
przewiń ekran do początku stronyprzewiń ekran do początku strony

Wybierz kasę biletową:

ZAMKNIJ