koncentrator kultury wyciskamy 100% kultury z kultury - wyciskaj z nami!

Na naszych stronach internetowych stosujemy pliki cookies.

Korzystając z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień przeglądarki
wyrażasz zgodę na stosowanie plików cookies zgodnie z  Polityką Prywatności.

» ROZUMIEM I AKCEPTUJĘ
Wrocławianka roku Gala
zmodyfikowano  5 lat temu  »  

Nabór: GOTOWAnaKULTURA

CO było GRANE - ARCHIWALNE TERMINY » » 13 088 wyświetleń od 13 września 2019
  • od: 16 września 2019, poniedziałek
    do: 22 września 2019, niedziela

28 i 29 września, godz. 10.00-14.00

Miejsce warsztatów: ul. Szwedzka 6

Rekrutacja uczestników rusza 16 września. Zapisy przez stronę internetową www.forms.gle oraz telefonicznie: 22 679 84 69.

Zapraszamy na bezpłatne warsztaty kulinarne dla dorosłych. Prosimy o zabranie własnych fartuszków.

Zajęcia dla osób w wieku 18-60 lat w Praskiej Światotece:

Grupa I: warsztaty kulinarne 28.09 (sobota), godz. 10.00-14.00 Grupa II: warsztaty kulinarne 29.09 (niedziela), godz. 10.00-14.00 Poznaj przepisy z różnych stron świata i naucz się gotować!

Zajęcia poprowadzi utytułowany Mistrz Kuchni Stanisław Pacholski.

Osoby w wieku 60+ zapraszamy na warsztaty w październiku.

W programie gotowania:

Wiejski „Siekaniec” w bułce orkiszowej z żurawinową konfiturą Spagetti w pomidorach z wołowymi pulpetami Marokańskie „Tabule” – kasza kuskus z warzywami, chilli i kolendrą W ramach projektu w sierpniu, wrześniu i październiku odbędzie się sześć bezpłatnych warsztatów łączących sztukę kulinarną z kulturą. Spotkania w Praskiej Światotece będą okazją dla młodzieży, dorosłych i seniorów do pogłębienia swojej wiedzy na temat sztuki kulinarnej, poznania ciekawostek związanych z gotowaniem i zdrowym żywieniem. Warsztaty dla młodzieży, oprócz informacji na temat wyboru zdrowych składników posiłków, położą nacisk na naukę savoir vivre’u, „Stoliczku nakryj się”, czyli jak podajemy do stołu. Będą również warsztaty plastyczne, na których uczestnicy spiszą poznane wcześniej przepisy oraz ciekawostki na temat przygotowywanych dań w formie przepiśnika (miniksiążeczki kucharskiej) i ozdobią go własnoręcznie ilustracjami. Dorośli i seniorzy podczas swoich warsztatów z kuchnią multikulturową dowiedzą się o tradycjach, smakach i zwyczajach kulinarnych ludzi z różnych stron świata. Celem warsztatów jest wzbudzenie kreatywności kulinarnej w uczestnikach, pokazanie im alternatywnych dla starych i sprawdzonych przepisów z wykorzystaniem tego co moją już w swoich lodówkach (zero waste), wzbudzenie w nich otwartości na świat i inne kultury przez „podróże kulinarne”.

Więcej: https://zacisze.waw.pl/pl/nabor-gotowanakultura

autor:
zmodyfikowano  5 lat temu  »  
przewiń ekran do początku stronyprzewiń ekran do początku strony

Wybierz kasę biletową:

ZAMKNIJ