koncentrator kultury wyciskamy 100% kultury z kultury - wyciskaj z nami!

Na naszych stronach internetowych stosujemy pliki cookies.

Korzystając z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień przeglądarki
wyrażasz zgodę na stosowanie plików cookies zgodnie z  Polityką Prywatności.

» ROZUMIEM I AKCEPTUJĘ
ARTYSTA BEZ GRANIC PAFAWAGWrocławianka roku GalaCO JEST GRANE - LISTOPAD 2024 - nr 365
zmodyfikowano  5 lat temu

Tasty French Story - Kulinarne opowieści Davida Gaboriaud

CO było GRANE - ARCHIWALNE TERMINY » » 12 027 wyświetleń od 21 września 2019

Warszawa » ul. Klimczaka 1 lok 13 » NA MAPIE

  • 17 października 2019, czwartek
    » 18:00

średnio-zaawansowany

Serdecznie zapraszamy na pierwsze, niezwykłe warsztaty z Davidem Gaboriaud! 

Podczas warsztatów nauczycie się jak przygotować dania kuchni francuskiej, która uchodzi za źródło inspiracji wielu szefów kuchni na całym świecie. 

Dowiecie się, że kuchnia francuska to nie tylko żabie udka, ślimaki i wyrafinowane dania z drogich restauracji! 

Prowadzący, rodowity Francuz, opowie Wam o podstawach kuchni francuskiej i dlaczego tak ważne jest dla Francuzów podejście do jakościowych produktów, a także porozmawiamy o francuskiej kulturze jedzenia...

Co więcej David nauczy Was prostych i praktycznych technik krojenia i gotowania, czy wykonywania ciasta parzonego (ptysiowego) i idealnego ciasta kruchego. Dowiecie się, czym jest deglasowanie, flambirowanie, oraz jak usmażyć piersi z kaczki, by były idealnie różowe i soczyste.

Wspólnie przygotujemy prawdziwą, 4-daniową francuską ucztę, która składać się będzie m.in z gougere - czyli z tradycyjnego aperitif w regionie Burgundi, zupy cebulowej (uchodzącej za jedną z najbardziej rozpoznawalnych potraw kuchni francuskiej), piersi z kaczki z niezwykłymi dodatkami oraz galette - rustykalnej tarty ze śliwkami.

Zapewniamy, że będzie przepysznie i bardzo inspirująco! <3

zmodyfikowano  5 lat temu
przewiń ekran do początku stronyprzewiń ekran do początku strony

Wybierz kasę biletową:

ZAMKNIJ