koncentrator kultury wyciskamy 100% kultury z kultury - wyciskaj z nami!

Na naszych stronach internetowych stosujemy pliki cookies.

Korzystając z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień przeglądarki
wyrażasz zgodę na stosowanie plików cookies zgodnie z  Polityką Prywatności.

» ROZUMIEM I AKCEPTUJĘ
CO JEST GRANE ONLINE - GRUDZIEŃ 2020 - NR 320
zmodyfikowano  rok temu  »  

GOTOWAnaKULTURA dla seniorów!

CO było GRANE - ARCHIWALNE TERMINY » » 7 341 wyświetleń od 4 października 2019
  • od: 26 października 2019, sobota
    do: 27 października 2019, niedziela

26 października, sobota, godz. 10.00-14.00 (grupa I) 27 października, niedziela, godz. 10.00-14.00 (grupa II) Udział w warsztatach jest bezpłatny.

Zapisy: od 14 października 2019 do wyczerpania miejsc! Online www.docs.google.com lub telefoniczne: 22 679 84 69.

Wyniki rekrutacji zostaną przekazane e-mailowo lub telefonicznie do 23 października 2019.

Zapraszamy osoby 60+ na bezpłatne warsztaty kulinarne. Wspólne gotowanie odbędzie się w Praskiej Światotece przy ul. Szwedzkiej 6 w Warszawie. Prosimy o zabranie własnych fartuszków.

Pod okiem Mistrza Kuchni Stanisława Pacholskiego uczestnicy projektu przygotują i skosztują:

Wiejski „Siekaniec” w bułce orkiszowej z żurawinową konfiturą Spagetti w pomidorach z wołowymi pulpetami Marokańskie „Tabule” – kasza kuskus z warzywami, chilli i kolendrą. Stanisław Pacholski przedstawi tajniki kuchni z różnych regionów świata oraz opowie, jakie potrawy jadano w dawnych czasach, jak je przyrządzano oraz skąd się wzięły zwyczaje kulinarne danego kraju.

Seniorzy podczas warsztatów z kuchnią multikulturową dowiedzą się o tradycjach, smakach i zwyczajach kulinarnych ludzi z różnych stron świata. Celem warsztatów jest wzbudzenie kreatywności kulinarnej w uczestnikach, pokazanie im alternatywnych dla starych i sprawdzonych przepisów z wykorzystaniem tego co moją już w swoich lodówkach (zero waste), wzbudzenie w nich otwartości na świat i inne kultury przez „podróże kulinarne”.

Stanisław Pacholski – utytułowany Mistrz Kuchni, który zdobywał doświadczenie w takich renomowanych miejscach jak: Hotel Ramada Paramatta, Sydney, Australia, Ambasada Stanów Zjednoczony Ameryki w Polsce i rezydencja Ambasadora, Hotel „ Ramada Renesans” Sydney, Australia, Hotel Intercontinental Victoria Warszawa, Hotel Sofitel Kraków, Hotel Orbis Vera Warszawa, Hotel Desilva Air Port Warszawa. Współpracował z Pałacem Prezydenta RP. Przygotowywał różnej rangi przyjęcia i bankiety dla głów państw z całego świata. Współzałożyciel pierwszej w Polsce Akademii Sztuki Kulinarnej w Świeciu n/Wisłą. Doświadczenie i zdobyta przez lata wiedza kulinarna pozwoliły na otwarcie własnego Studia Kreatywnego Gotowania. Niekwestionowany specjalista w temacie: Tradycyjna-nowa kuchnia polska, kuchnie europejskie, australijska-fusion, kuchnie orientalne, kuchnia Tex-Mex. Wolontariusz Światoteki Praskiej.

Projekt GOTOWAnaKULTURA jest realizowany w ramach Zintegrowanego Programu Rewitalizacji m.st. Warszawy do 2022 roku, ze środków Funduszu Animacji Kultury.

Więcej: https://zacisze.waw.pl/pl/utw-i-seniorzy/aktualnosci/nabor-gotowanakultura-dla-seniorow

autor:
zmodyfikowano  rok temu  »  
przewiń ekran do początku stronyprzewiń ekran do początku strony

Wybierz kasę biletową:

ZAMKNIJ