koncentrator kultury wyciskamy 100% kultury z kultury - wyciskaj z nami!

Na naszych stronach internetowych stosujemy pliki cookies.

Korzystając z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień przeglądarki
wyrażasz zgodę na stosowanie plików cookies zgodnie z  Polityką Prywatności.

» ROZUMIEM I AKCEPTUJĘ
KLIMT Wrocław
zmodyfikowano  5 lat temu

Smaki Kaukazu - Kuchnia gruzińsko-ormiańska

CO było GRANE - ARCHIWALNE TERMINY » » 14 923 wyświetleń od 23 stycznia 2020

Warszawa » ul. Klimczaka 1 lok 13 » NA MAPIE

  • 27 lutego 2020, czwartek
    » 18:00

średnio-zaawansowany

Zapraszamy na niezwykłe warsztaty z Gagikiem Grigoryan!
Tradycyjna kuchnia gruzińska jest pełna niezwykłych smaków i zapachów. Oczywiście wszystkim najbardziej znane jest chaczapuri... ale czy wiecie, że ma ono wiele odmian?
Dania gruzińskie są niezwykle aromatyczne i zróżnicowane. Ogromną rolę odgrywają tu przyprawy takie jak: papryka, koperek, imbir, goździki, cynamon, mięta, kminek, estragon, a także rozmaryn, szafran oraz czosnek. Bardzo często dodawane są do potraw (zarówno tych słonych jak i słodkich) są orzechy włoskie, laskowe a także migdały.
Podczas warsztatów dowiemy się wielu ciekawostek oraz historii i kultury kulinarnej tego kraju, a co ważniejsze nauczymy się gotować klasyki kuchni gruzińskiej! Będzie smacznie, rodzinnie i wesoło.
Zapraszamy!

zmodyfikowano  5 lat temu
przewiń ekran do początku stronyprzewiń ekran do początku strony

Wybierz kasę biletową:

ZAMKNIJ