koncentrator kultury wyciskamy 100% kultury z kultury - wyciskaj z nami!

Na naszych stronach internetowych stosujemy pliki cookies.

Korzystając z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień przeglądarki
wyrażasz zgodę na stosowanie plików cookies zgodnie z  Polityką Prywatności.

» ROZUMIEM I AKCEPTUJĘ
Wrocławianka roku GalaCO JEST GRANE - listopad 2024 - nr 365
zmodyfikowano  4 lata temu  »  

Spotkanie autorskie z Olgą i Weroniką Smile

CO było GRANE - ARCHIWALNE TERMINY » » 2 886 wyświetleń od 13 sierpnia 2020
  • 18 sierpnia 2020, wtorek
    » 18:00

Empik zaprasza na kolejne e-spotkanie autorskie na żywo w ramach cyklu #premieraonline. Interaktywna transmisja odbędzie się na stronie Facebook.com/empikcom. W trakcie wydarzenia możliwe będzie zadawanie pytań w komentarzach pod streamingiem. Spotkanie będzie tłumaczone na język migowy.

Olga i Weronika Smile, autorki książek „Roślinna kuchnia rodzinna” oraz „Roślinny nabiał” (Wydawnictwo Zwierciadło), porozmawiają z internautami o rodzinnym gotowaniu przy wykorzystaniu produktów roślinnych. Rozmowę poprowadzi Justyna Dżbik-Kluge (Radio ZET).

„Roślinna kuchnia rodzinna” to książka kulinarna z wege przepisami dla całej rodziny – zawiera proste do przygotowania dania, z którymi poradzą sobie młodsi kucharze i nieco trudniejsze, dla dorosłych. Co zrobić, gdy dziecko oświadcza, że przechodzi na dietę wege? Można zacząć zgłębiać tajniki kuchni wegańskiej lub stwierdzić „Dobrze, ale gotuj sobie sam”. Istnieje też trzecie wyjście: wspólne gotowanie z nastolatkiem. Olga Smile proponuje przepisy, które służą dwóm pokoleniom. Powstaje jedna baza, z której córka przygotuje proste i szybkie potrawy, a mama – bardziej czasochłonne i urozmaicone dania wege. Dla dziecka to niepowtarzalne lekcje gotowania, a dla rodzica pewność, że wege dieta dziecka jest pełnowartościowa. A czas wspólnie spędzony w kuchni okazuje się bezcenny.

Natomiast „Roślinny nabiał” w całości poświęcony jest zamiennikom produktów mlecznych pochodzenia zwierzęcego. Znalazły się tu przepisy na m.in. fetę z migdałów lub orzechów nerkowca, czekoladowy serek jaglany, śmietanę z białego ryżu, serek ze słonecznika, kefir sojowy, jogurt z kaszy jaglanej, ser z ziemniaka, majonez łubinowy, mleko z siemienia lnianego oraz sery do krojenia w plasterki na kanapki. To książka kulinarna nie tylko dla osób na diecie wegańskiej, ale również dla tych, którzy unikają produktów mlecznych ze względu na alergię, chorobę hashimoto czy nadwrażliwość na białko mleczne lub laktozę.

zmodyfikowano  4 lata temu  »  
przewiń ekran do początku stronyprzewiń ekran do początku strony

Wybierz kasę biletową:

ZAMKNIJ